x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Puscasul marin, la Curtea Martiala

Puscasul marin, la Curtea Martiala

de Marina Constantinoiu    |    21 Sep 2005   •   00:00
Puscasul marin, la Curtea Martiala

Autorul accidentului de masina in care, in decembrie anul trecut, si-a pierdut viata basistul si producatorul trupei Compact, Teo Peter, va comparea in fata Curtii Martiale, in Statele Unite.

Sergentul Christopher VanGoethem, in varsta de 32 de ani, fostul comandant al Detasamentului de securitate al Corpului puscasilor marini de pe langa Ambasada SUA la Bucuresti, va comparea in fata Curtii Martiale incepand cu data de 23 ianuarie 2006. In decembrie 2004, el a provocat un accident de masina in deja faimoasa intersectie dintre Strada Polona si Bulevardul Dacia din Capitala, in care si-a pierdut viata Teo Peter, aflat in taxiul lovit de autoturismul lui VanGoethem. Teo Peter a suferit traume craniene grave, decedand pe loc, potrivit anchetei ce a urmat accidentului.

LA QUANTICO. VanGoethem va comparea la Baza navala a puscasilor marini de la Quantico, din statul american Virginia, a declarat maiorul Cliff Gilmore, purtatorul de cuvant al celei de-a 4-a Brigazi Expeditionare a Puscasilor Marini, cu baza la Camp Lejeune, in Carolina de Nord, citat de publicatia de specialitate a Armatei americane, Stars and Stripes.

Tot la Quantico s-a desfasurat la 25 si 26 iulie 2005 si audierea lui VanGoethem, in baza Articolului 32 din Codul de conduita militara. In urma acestei audieri, colonelul Glen Sachtleben, presedintele completului de judecata, a recomandat trimiterea lui VanGoethem in fata Curtii Martiale, pentru patru capete de acuzare: omor prin imprudenta, adulter, obstructionarea actului de justitie si declaratii oficiale false.

PEDEPSE. VanGoethem risca sa fie decazut din grad si sa fie condamnat la maximum 14 ani de inchisoare intr-un penitenciar militar, daca este gasit vinovat si primeste pedeapsa maxima pentru toate cele patru capete de acuzare.

Pana la inceperea procesului in fata Curtii Martiale, sergentul trebuie sa decida unele amanunte ce tin de procedura, a mai afirmat Gilmore. El are dreptul sa aleaga intre a comparea doar in fata unui judecator sau in fata unui judecator si a unei comisii de Curte Martiala.
×
Subiecte în articol: observator