x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Replica SRI - Timofte il inteapa pe seful PNA

Replica SRI - Timofte il inteapa pe seful PNA

de Miruna Pasa Petru    |    15 Sep 2005   •   00:00
Replica SRI - Timofte il inteapa pe seful PNA

Serviciul Roman de Informatii, condus de Ioan Timofte, a respins ieri afirmatiile facute de noul sef al Parchetului Anticoruptie, Daniel Morar, potrivit carora datele furnizate procurorilor de serviciile de informatii sunt in proportie de 80% nefundamentate si inutile. Printr-un comunicat de presa, SRI a precizat ca, in temeiul legii si in conditiile stipulate de protocolul semnat intre cele doua institutii, a fost consecvent in a furniza anchetatorilor date in legatura cu savarsirea infractiunilor de coruptie.

CARE PE CARE? In anul 2004, Parchetului Anticoruptie i-au fost transmise 163 de sesizari privind stari de fapt potential infractionale si in 35 de situatii s-a raspuns cu documentar probatoriu, ca urmare a solicitarilor ce au fost adresate SRI, se sustine in comunicat. SRI a precizat ca, potrivit competentelor legale, ei au indatorirea de a pune la dispozitia anchetatorilor doar "informatii ce privesc savarsirea de infractiuni", pe cand sarcina probatiunii revine in exclusivitate organelor judiciare. Potrivit sursei citate, abilitatea de a transforma informatiile in probe revine in totalitate anchetatorilor.

SRI sustine, de asemenea, ca aceasta cooperare a fost evaluata de Comisia comuna permanenta a Camerei Deputatilor si a Senatului, iar rezultatul verificarii a fost unul pozitiv. "Fata de cele mentionate, consideram ca procurorul ge--neral al Parchetului National Anticoruptie nu putea avea in vedere Serviciul Roman de Informatii atunci cand a afirmat: «Avem de multe ori doar o poveste». De multe ori, regasim in aceste sesizari ale serviciilor de informatii datele care apar, in acelasi timp, in presa."

×
Subiecte în articol: observator