x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romania in 5 minute

Romania in 5 minute

06 Feb 2006   •   00:00

6 februarie 2006

Bal impotriva iernii


Forumul Democrat German din Romania a organizat sambata seara, la Bistrita-Nasaud, un bal pentru alungarea iernii, o traditie din anii ’60, la care au participat zeci de membri ai comunitatii germane. Potrivit obiceiului, invitatii au purtat masti care aveau menirea sa sperie anotimpul rece.

Lege - Proiecte finantate doar de la stat


Legea datoriei publice se schimba. "Ministerul Finantelor Publice intentioneaza sa modifice in acest an legea datoriei publice, astfel incat ministerele sa nu mai contracteze credite externe, iar finantarea proiectelor sa fie efectuata doar de la bugetul de stat", a declarat Claudiu Doltu, secretarul de stat in MFP. Volumul imprumuturilor pentru 2006 este de 4,150 miliarde de lei.

Ninsori - Din nou pericol de blocaje rutiere


Caderile de zapada din ultimele ore au inceput sa faca din nou probleme soferilor. Stratul de zapada a atins o grosime de jumatate de metru in localitatea Valea Mare din judetul Bistrita-Nasaud, iar in Pasul Tihuta, care face legatura intre Transilvania si Moldova, s-au imprastiat sambata noapte peste 50 de tone de material antiderapant. Si in judetul Alba s-au inregistrat ninsori puternice, dar ieri seara nu existau inca drumuri principale blocate.

Buzau - Gara evacuata din cauza unui vagon


Gara Buzau a fost evacuata, iar traficul feroviar a fost blocat aproape o ora in zona sambata, din cauza unui vagon dintr-un tren de marfa ce avea scurgeri de gaze. Problema a fost depistata cand mecanicii incercau sa repare o alta avarie a garniturii. Trenul venea de la Giurgiu-Ruse si mergea la Rafo Onesti. Vagonul a fost dus intr-o zona nelocuita si supravegheat de o echipa a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta pana la sosirea reprezentantilor Rafo.

Urziceni - Primarul, implicat in accident


Primarul municipiului Urziceni, Constantin Sava, a fost implicat sambata seara intr-un accident de circulatie chiar in fata Primariei. El incerca sa traverseze Calea Bucuresti cu autoturismul personal, un BMW, si a tamponat o alta masina. Testat la fata locului, primarul avea o cantitate de vapori de alcool in aer expirat de 0,42 la mie. Potrivit politistilor, accidentul s-a produs din cauza neacordarii de prioritate.

Sighet - Iuliu Maniu, comemorat


Zeci de persoane au participat sambata la Muzeul Memorialul Victimelor Comunismului din fosta inchisoare comunista de la Sighetu Marmatiei, la comemorarea a 53 de ani de la moartea lui Iuliu Maniu. La cimitirul saracilor de la marginea orasului, unde se presupune ca a fost inmormantat liderul taranist, a fost oficiata o slujba de pomenire.

Cazul Teo Peter - Protest moto la Ambasada SUA


Zeci de motociclisti au fost prezenti sambata la pranz in fata Ambasadei SUA din Bucuresti, unde au adus un omagiu basistului trupei Compact, Teo Peter, mort intr-un accident de circulatie la 4 decembrie 2004. Manifestantii si-au turat motoarele, dorind sa traga astfel un semnal de alarma privind situatia puscasului marin Van Goethem, autorul accidentului, care a fost achitat saptamana trecuta de o instanta militara americana.

Tulcea - Circulatia a fost reluata pe Dunare


Circulatia navelor maritime pe Dunare, in apropiere de localitatea tulceana Isaccea, a fost reluata ieri dupa aproape o saptamana in care tronsonul a fost blocat de gheturi. Remorcherele Administratiei Fluviale a Dunarii de Jos au format un canal lat de circa 100 de metri. Nava mongoleza "Maya", care fusese blocata trei zile intre gheturi, a pornit din nou la drum. Cursele de pasageri raman in continuare suspendate din cauza sloiurilor de pe canalele Sulina si Sfantu Gheorghe.


Ambarcatiune cu motor de avion


O ambarcatiune pe perna de aer, proiectata de fostul subprefect de Galati, Dorin Otrocol, a fost testata ieri pe apa inghetata a Lacului Brates din apropiere de Galati. Hovercraft-ul botezat "Orca" foloseste pentru propulsie un motor de avion. Potrivit constructorului sau, vehiculul poate fi folosit pentru salvarea persoanelor cazute in apa inghetata. (Erik Hoosz)
×
Subiecte în articol: observator