x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romania in 5 minute

Romania in 5 minute

02 Feb 2006   •   00:00

februarie

Sud-coreeni, atentie la caini!


Stirea despre japonezul mort la Bucuresti din cauza unei muscaturi de caine a ajuns pana la Seul. Ministerul sud-coreean de Externe a emis ieri un avertisment pentru turistii care vin in Romania, carora le recomanda sa se fereasca de maidanezi.

Suceava - Veste luminoase pentru carutasi


Dupa ce autoritatile locale au luat in discutie posibilitatea de a interzice circulatia carutelor pe timp de noapte pe drumurile nationale, taranii din judetul Suceava s-au oferit sa poarte chiar si veste reflectorizante pentru a fi lasati in trafic. Carutasii spun ca nu au alte drumuri pentru a ajunge la terenurile aflate in zona soselelor. (Nicu Amuraritei)

Vantu - Investitia in BID, bani de trabucuri


Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vantu a fost audiat ieri la Judecatoria Sectorului 1 in dosarul privind constituirea Bancii de Investitii si Dezvoltare (BID). Vantu s-a declarat nevinovat si a sustinut ca a semnat doar o parte din documentele necesare infiintarii bancii, dupa care nu s-a mai preocupat de afacere. "Atunci aveam aproximativ 700 de companii si o cifra de afaceri de circa 2 miliarde de dolari. Banii investiti in BID erau pentru mine maruntis pentru trabucuri", a declarat omul de afaceri. (Miruna Pasa)

Magistratura - Joita Tanase s-a pensionat


Fostul procuror general al Romaniei, Tanase Joita, si membrul Consiliului Superior al Magistraturii Alexandru Tuculeanu au iesit ieri la pensie. Plenul CSM le-a aprobat ieri solicitarile, care vor fi apoi trimise la presedintie pentru ca Basescu sa semneze decretele de eliberare din functie. Tot ieri, Consiliul si-a dat acordul ca 31 de persoane, cu 10 ani vechime in profesii juridice, sa fie primite fara concurs in procuratura. (Miruna Pasa)

Craiova - Inca o victima in urma exploziei


Cea de-a doua victima a deflagratiei ce a avut loc la 26 ianuarie la punctul termic din cartierul craiovean Lapus a decedat ieri-dimineata in Spitalul Judetean de Urgenta. Danut Ibinceanu (44 de ani), care fusese internat cu o saptamana in urma, prezenta arsuri de gradele II si III. Inca de la internare, medicii au spus ca sansele de supravietuire ale ranitului sunt minime. (Mihai Gavrila)

Senat - Deschiderea sesiunii, amanata


Deschiderea noii sesiuni ordinare a Senatului a fost amanata ieri pana la convenirea noii formule a componentei Biroului Permanent. Motivul principal a fost atribuirea unei functii de vicepresedinte in interiorul Coalitiei. La inchiderea editiei, negocierile erau in toi. (Aniela Nine).

Brasov - Ancheta financiara la un afacerist


Unul dintre cei mai bogati oameni de afaceri din Brasov, Mori Zinger, a fost luat in vizor de anchetatorii de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog. Toate actele contabile de la firmele lui Zinger au fost controlate ieri. Afaceristul este banuit de evaziune fiscala si spalare de bani. Jumatate din terenurile din Brasov apartin lui Zinger, care patroneaza si cea mai mare firma de pe piata imobiliara din oras. (Ramona Tintea)

Simleul Silvaniei - Sef din Politie, acuzat de abuz


Seful Politiei din orasul Simleu Silvaniei, Ioan Padurean, este cercetat intr-un dosar penal pentru abuz in serviciu, in urma unei plangeri depuse de un politist din localitate. Acesta il acuza pe seful sau ca "a dispus unor agenti de politie sa nu inregistreze dosare penale sau plangeri ale unor parti vatamate, dandu-le totodata dispozitii contrare legii".

Husi - Trafic de droguri in liceu


Un elev de 17 ani, de la un liceu din municipiul Husi, a fost prins in flagrant in timp ce incerca sa vanda 200 de grame de canabis unor colegi. Potrivit politistilor, adolescentul procura canabisul de la unchiul sau, care in 1996 mai fusese condamnat la doi ani de inchisoare pentru trafic de droguri.

Incendiu - Copii morti intr-o colonie de rromi


Doi copii au murit marti seara intr-un incendiu izbucnit din cauza unei sobe defecte la o locuinta din colonia de rromi de la Pata Rat, de langa municipiul Cluj-Napoca. Parintii s-au trezit cu casa in flacari si au fugit, dar nu au reusit sa-i recupereze si pe micutii de 5 luni si respectiv 5 ani.

Dolj - Pompier ranit in accident rutier


O persoana a murit, iar alte doua, printre care si adjunctul comandantului Gruparii de Pompieri Bailesti, au fost ranite ieri-dimineata intr-un accident produs in localitatea doljeana Podari. Cei trei mergeau la Craiova. Politistii spun ca soferul a pierdut controlul volanului intr-o curba, din cauza poleiului, iar masina a intrat intr-un pom. (M.G.)

Caini fara stapan - Eutanasierea, ultima solutie


Primarul general al Capitalei, Adriean Videanu, va hotari, pana cel mult la jumatatea lunii februarie, daca va apela sau nu la studentii straini pentru rezolvarea problemei cainilor comunitari, daca va recurge sau nu la eutanasiere sau va fi de ajuns sterilizarea. "Vreau sa sterilizez toti cainii intr-o luna, dar acest lucru stiu ca nu este posibil", a afirmat Videanu. El a adaugat ca daca sterilizarea nu rezolva problema numarului mare al cainilor vagabonzi, se poate apela si la eutanasiere. (Monica C. Andrei)

Proiect - Scheele interesat de Centrul Istoric


Caietul de sarcini pentru reabilitarea Centrului Istoric al Capitalei urmeaza sa fie pus in vanzare, iar pentru cele 162 de familii care locuiesc inca in aceasta zona Primaria le va face alte oferte. Primarul general, Adriean Videanu, a spus ca a discutat si cu Jonathan Scheele, despre un proiect comun pentru reabilitarea celei mai vechi zone a Capitalei. Investitiile se vor ridica la 200 de milioane de euro. (Monica C. Andrei)

Epurari - PNL isi schimba sefii de comisii


Deputatii liberali au decis sa-si evalueze presedintii de comisii parlamentare sustinuti la Camera Deputatilor. Deputatul Dan Radu Rusanu a propus ieri, in cadrul grupului ca Raluca Turcan, presedinte al Comisiei de cultura, si Relu Fenechiu, presedinte al Comisiei de administratie, sa-si faca un raport pe baza caruia se va decide daca vor fi sau nu pastrati in functii. Surse liberale spun insa ca este o incercare de a o schimba pe Raluca Turcan, neagreata de presedintele PNL, Calin Popescu Tariceanu. Tot ieri s-a decis si pastrarea lui Crin Antonescu ca lider de grup. (Monica Iordache)


Depozit in flacari langa autostrada


Un depozit de tevi de plastic a luat foc ieri-dimineata la un centru comercial de pe Autostrada Bucuresti-Pitesti. Un pompier a fost ranit in timpul interventiei. Cauza focului pare sa fi fost un scurtcircuit la instalatia electrica.
×
Subiecte în articol: observator