x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romania in 5 minute

Romania in 5 minute

19 Ian 2006   •   00:00
Romania in 5 minute

Succes pentru "Rechinii Albi"

Militarii romani din Batalionul 341 "Rechinii Albi" au incheiat ieri cu succes prima misiune umanitara in regiunea Kandahar, din Afghanistan. Ei au escortat un convoi umanitar cu ajutoare pentru populatie. Comandantul infanteristilor constanteni a spus ca romanii au fost primiti cu caldura de localnici.

Bucuresti - Incendiu la BNR


Un incendiu a izbucnit aseara, in jurul orei 20:30, in sediul Bancii Nationale a Romaniei. Pompierii, care au intervenit cu 7 autospeciale, au fost rugati sa nu foloseasca prea multa apa pentru a proteja documentele aflate la etajele inferioare ale cladirii. Nu s-au inregistrat victime. Focul a izbucnit la etajul 1, intr-unul dintre birourile aflate in renovare. Cauzele declansarii focului nu sunt cunoscute inca. Adrian Vasilescu, directorul de comunicare al BNR, a precizat ca incendiul nu a ridicat probleme legate de securitatea Trezoreriei. (Radu Crivat)

Propunere - ELCEN, la Primaria Capitalei


Pentru a nu mai sta la mana ELCEN, furnizorul de agent termic al Capitalei, si pentru a controla mai eficient costurile, primarul Adriean Videanu ar vrea ca municipalitatea sa administreze acest serviciu. "Daca Primaria Capitalei are responsabilitatea fata de bucurestean, normal ar fi sa avem si decizia. Nu pot accepta in continuare situatia de consumator captiv al bucuresteanului, dependent in proportie de 90% de ELCEN, fara sa ai nici un cuvant de spus din acest punct de vedere. O discutie in acest sens am avut-o si cu primul-ministru, o decizie urmand sa fie luata, probabil, in cursul saptamanilor viitoare", a spus Videanu. (Monica C. Andrei)

Anemie infectioasa la cai

Aproape 10% din cei 17.000 de cai care exista in judetul Mures sufera de anemie infectioasa ecvina, boala cunoscuta drept SIDA cailor, transmite Rompres. "Eradicarea bolii se poate face doar prin sacrificarea cailor seropozitivi", a spus seful DSV Mures, Ioan Rusu.

Galati - Infectati din cauza veterinarului

Trei galateni au ajuns in stare grava la spital dupa ce au consumat carne de porc infestata cu trichina, desi un medic veterinar le daduse asigurari ca animalul nu este infestat. Directia Sanitar-Veterinara a verificat cabinetul medicului Radu Vasiliu si a descoperit ca acesta nu avea autorizatie pentru a efectua examene trichineloscopice. Veterinarul va ajunge in fata unei comisii de ancheta cu propunerea de ridicare a dreptului de practica. (Erik Hoosz)

Retrocedare Peles - Discutiile cu Casa Regala, la final

Castelul Peles va fi retrocedat in cel mai scurt timp, Ministerul Culturii si Cultelor fiind in negocieri avansate cu avocatii Casei Regale, a declarat ieri pentru Mediafax Virgil Nitulescu, secretar de stat in MCC. Potrivit acestuia, negocierile se fac strict pentru retrocedarea in natura. In ceea ce priveste eventualitatea alocarii unor fonduri pentru despagubiri, ministrul Iorgulescu sustine ca se va incerca gasirea unei "rezolvari rezonabile". (Aniela Nine)

Valcea - Sentinta pentru Carmen Paunescu

Tribunalul Valcea a condamnat-o ieri pe Carmen Paunescu la trei ani de inchisoare cu suspendare pentru uciderea din culpa a trei persoane si vatamarea altor doua. Magistratii au admis recursul procurorilor la sentinta Judecatoriei valcene, care pronuntase o condamnare de doi ani cu suspendare. Sotia lui Adrian Paunescu se va ocupa de intretinerea Silviei Burlan pana cand aceasta va implini 25 de ani. (A. Chivu, O. Herta)

Valea Morarului - Comemorare cu ghinion

La doi ani dupa ce cinci schiori si-au pierdut viata intr-o avalansa produsa pe Valea Morarului din Masivul Bucegi, trei colegi de-ai lor care se indreptau spre acel loc pentru a comemora disparitia sportivilor au fost surprinsi intr-o alta cadere de zapada. Cei trei au fost scosi din zapada de alti schiori, cu care erau impreuna, iar unul se afla in stare grava. Printre cei care se indreptau ieri catre Valea Morarilor se numarau si supravietuitori ai tragediei de acum doi ani. (Ramona Tintea)

Constanta - Masina lui Jean Constantin, lovita

Autoturismul actorului Jean Constantin a fost accidentat ieri-dimineata de un autobuz pe o strada din municipiul Constanta. Artistul se afla in masina cu o alta persoana, dar nu a fost ranit. Autoturismul era parcat pe partea dreapta a unui bulevard. (Mariana Craciun)

Sanatate - O singura casa de asigurari

Casele de asigurari de sanatate ale ministerelor cu retele sanitare proprii au la dispozitie un an pentru a se privatiza. Din 2007 va fi o singura institutie publica cu acest profil, respectiv CNAS, a declarat ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu. Toti asiguratii vor fi obligati sa plateasca insa contributia la fondul asigurarilor de sanatate, bani care vor ajunge la CNAS. Cei care vor dori sa participe si la asigurarile private vor incheia un contract suplimentar.

Dosarul Rompetrol - Fost ministru audiat la Parchet

Fostul ministru al Comunicatiilor Sorin Pantis a fost audiat ieri la Parchetul General in dosarul Rompetrol. In calitate de martor, el a dat detalii cu privire la modul in care a inceput listarea la bursa a actiunilor Rompetrol Rafinare in aprilie 2004. Pantis a apreciat ca modul in care au fost listate actiunile Rompetrol a fost un succes pentru bursa, pentru proprietarul actiunilor, dar si pentru investitori.

Cazul Tofan / Portretul-robot al agresorului

Omul de afaceri Gheorghe Tofan, batut in urma cu doua zile de mai multi indivizi necunoscuti in cartierul bucurestean Dristor, s-a prezentat ieri la Politia Capitalei pentru a da detalii cu privire la infatisarea agresorilor in vederea realizarii portretului-robot (foto). Tofan a depus si o plangere la Sectia 12. Politistii au stabilit un cerc de suspecti, iar verificarile sunt in curs de desfasurare pentru prinderea batausilor. (Radu Crivat)
×
Subiecte în articol: observator