x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romania in 5 minute

Romania in 5 minute

13 Dec 2005   •   00:00
Romania in 5 minute

Premierul Calin Popescu Tariceanu a vizitat ieri militarii romani care participa la misiunile UE in Bosnia-Hertegovina. Premierul a luat pranzul cu soldatii: costite prajite, lasagna si o sticla cu bere.

Tariceanu, la masa cu soldatii in Bosnia

Premierul Calin Popescu Tariceanu a vizitat ieri militarii romani care participa la misiunile UE in Bosnia-Hertegovina. Premierul a luat pranzul cu soldatii: costite prajite, lasagna si o sticla cu bere. Imbracat in uniforma militara, Tariceanu a adus de acasa mai multi cozonaci, pe care i-a impartit soldatilor la masa.

Copii acuzati de crima

Doi copii, de 12 si 14 ani, sunt cercetati in cazul unei talharii urmate de moartea victimei. Cei doi sunt acuzati ca au atacat o batrana care avea grija de un club de internet. Ea ar fi vrut sa inchida localul, dar tinerii n-au vrut sa plece si au batut-o, furand apoi mai multe bunuri din local.

Vesti bune - Marea Britanie renunta la vize

Marea Britanie ar putea renunta la sistemul vizelor pentru cetatenii romani in primavara lui 2006, a declarat ministrul Administratiei si Internelor. Vasile Blaga si-a exprimat convingerea ca Londra va ridica vizele pentru romani, imediat dupa ratificarea Tratatului de aderare a Romaniei la UE. Ministrul a apreciat ca acest lucru ar putea avea loc inaintea prezentarii de catre Comisia Europeana a raportului de tara din luna aprilie.

Scoala Centrala - Adjuncta nu este vinovata

Directoarea adjuncta a Scolii Centrale nu este vinovata de incidentul care a dus la injungherea minorei Antoaneta Iamandi. Aceasta ar fi prima concluzie a inspectorilor care cerceteaza cazul. Portarul si diriginta fetei care a fost agresata vor fi anchetati de Consiliul de Administratie constituit in acest caz la Scoala Centrala.

Succesor - Roman anchetator in cazul Hariri

Presa libaneza afirma ca un roman ar putea fi succesorul lui Detlev Mehlis la conducerea Comisiei de ancheta privind asasinarea fostului premier libanez Rafic Hariri. Ministrul de Externe, Mihai Razvan Ungureanu, a declarat, referindu-se la aceasta informatie, ca exista o preferinta a ONU fata de "un magistrat roman foarte apreciat de forurile internationale". El a vorbit despre "un magistrat roman foarte apreciat", insa a refuzat sa dea numele.

Oferta - "Trenurile Zapezii" pe Valea Prahovei

CFR Calatori a pus in circulatie, de ieri, 16 trenuri care fac legatura intre Bucuresti si statiunile montane de pe Valea Prahovei. "Trenurile Zapezii" circula din ora in ora, in intervalele orare 06:30 - 11:30 si 14:00 - 19:30. Elevii, studentii si grupurile organizate beneficiaza de bilete la pret redus. Biletul intreg la rapid costa 19,40 lei, iar cel redus - 15,40 lei. (I.O. Purdea)

Cluj - Militar pazit pe patul de spital

Militarul de la unitatea din Luna, judetul Cluj, care saptamana trecuta si-a impuscat sotia si socrii, incercand apoi sa se sinucida, este acum intr-o stare medicala buna. Potrivit doctorilor, el poate fi supus procedurilor juridice. Cristian Istrate nu a fost inca arestat, dar este pazit de politia militara la spital. Surse din justitia militara clujeana au declarat ca dosarul a fost preluat de procurorii Parchetului Teritorial Bucuresti. (Elena Stanciu)

Arad - Masini de lux distruse in incendiu

Cinci autoturisme noi au ars complet in noaptea de duminica spre luni, dupa ce tirul care le transporta a luat foc in trafic in judetul Arad, in apropiere de Curtici, transmite Mediafax. Cele patru aututorisme Audi si un microbuz Mercedes au fost distruse in totalitate. Pompierii spun ca flacarile au pornit de la blocarea unui sistem de franare al tirului.

Gripa aviara - Focare noi in Braila si Buzau

Gripa aviara se extinde spre centrul tarii. Conducerea DSV Buzau a anuntat, ieri la pranz, ca testele rapide au semnalat prezenta virusului H5 si in alte gospodarii din localitatea Braiesti, dar si in Odaile. Noi cazuri au aparut ieri si in satul brailean Tataru. Toate aceste localitati au intrat in carantina, iar medicii veterinari au trecut la sacrificarea zburatoarelor. Autoritatile au anuntat ca nu vor mai ucide decat pasarile din gospodariile unde s-a detectat prezenta virusului si din vecini. (Florina Zainescu)

Constanta - Primarul si seful CJ, urmariti penal

Primarul municipiului Constanta, Radu Mazare, si presedintele Consiliului Judetean, Nicusor Constantinescu, sunt urmariti penal de procurorii anticoruptie in legatura cu retrocedarea unor terenuri. Alte noua persoane sunt implicate in acelasi dosar. Mazare s-a declarat insa linistit, spunand ca nu exista dovezi impotriva sa si ca este hartuit politic. Potrivit DNA, toate persoanele vizate au fost citate pentru a li se prezenta acuzatiile. (Mariana Craciun)

Analiza - CNANDR nu mai are datorii

Datoriile Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) ar putea fi anulate. Societatea se afla pe lista scutitilor, alaturi de CFR Infrastructura. Potrivit ministrului transporturilor, Gheorghe Dobre, CNADNR avea la sfarsitul anului trecut pierderi de 10.000 de miliarde de lei vechi. Din acestia, 4.650 de miliarde proveneau din lucrari executate neplatite, pe contracte incheiate fara finantare asigurata. (Iohanna Onaca Purdea)

Retragere - Fara jandarmi la ecluza Cernavoda

Ecluza de la Cernavoda nu va mai fi pazita de jandarmi incepand de joi, pentru ca serviciile nu au fost platite de doi ani. Datoria Companiei Administratia Canalelor Navigabile este de patru miliarde de lei. Reprezentantul CACN, Adrian Pandici, a spus ca nu au fost facute plati pentru ca nu a existat un contract.
×
Subiecte în articol: observator