x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romania in 5 minute

Romania in 5 minute

17 Noi 2005   •   00:00
Romania in 5 minute

Prea Fericitul Teoctist a fost omagiat ieri cu ocazia implinirii a 19 ani de la alegerea sa in fruntea Bisericii Ortodoxe Romane.

Teoctist, la 19 ani de Patriarhat

Prea Fericitul Teoctist a fost omagiat ieri cu ocazia implinirii a 19 ani de la alegerea sa in fruntea Bisericii Ortodoxe Romane. Preotii Sfantului Sinod au oficiat un Te Deum in cadrul unei ceremonii aniversare la Palatul Patriarhal.

Blocaj la Biroul Pasapoarte O defectiune la un server a dus la sistarea eliberarii pasapoartelor la Satu-Mare. Avaria ar putea fi remediata abia la sfarsitul saptamanii. Cei 800 de satmareni care ar fi trebuit sa isi ridice actele pana acum vor astepta, iar cei care au platit taxa de urgenta vor primi banii inapoi.

Bucuresti - Microbuz incendiat in cartierul Rahova

Un microbuz parcat in cartierul bucurestean Rahova a fost incendiat marti noapte de persoane care nu au fost inca identificate. Flacarile s-au extins si la doua masini aflate in apropiere, care au fost insa mai putin afectate. Microbuzul a fost distrus aproape complet. Primele investigatii arata ca focul a fost pus cu o torta sau cu o carpa imbibata cu benzina.

Noi acuzatii - Tender ramane "blocat" in tara

Omul de afaceri Ovidiu Tender este obligat in continuare sa ramana in Romania dupa ce Tribunalul Bucuresti a prelungit ieri cu 30 de zile interdictia emisa in acest sens pe numele sau. Tender este cercetat in dosarul RAFO, alaturi de Corneliu Iacobov si alte 19 persoane, pentru spalare de bani, inselaciune si asociere in vederea comiterii de infractiuni. Procurorii au extins recent cercetarile pentru noi infractiuni economice in cazul lui Tender si al lui Alexandru Iancu.

Sibiu - Muzeul ASTRA va fi deschis si noaptea

Muzeul etnografic din Dumbrava Sibiului, cel mai mare de acest gen din sud-estul Europei, va fi deschis in curand si in timpul noptii. "Proiectul face parte din programul prevazut pentru 2007, cand Sibiul va fi Capitala Culturala Europeana", a declarat directorul Complexului National Muzeal ASTRA, dr. Corneliu Bucur. (Dan Tomozei)

Valcea - Batran lovit de microbuzul Steaua

Un batran din comuna valceana Perisani a fost grav ranit marti noapte dupa ce a fost lovit de un microbuz al Clubului Sportiv Steaua Bucuresti. Accidentul s-a produs pe o trecere de pietoni din localitatea Racovita. Marin Mot, unul dintre instructorii aflati in microbuz, a declarat ca localnicul a sarit brusc in fata masinii si nu a mai putut fi evitat. (Alexandra Chivu)

Imigranti - Cei mai multi romani, la Roma

Cea mai mare comunitate de imigranti romani din Europa - aproape 60.000 - se afla la Roma. Aceasta este concluzia celui de-al XV-lea raport cu privire la migratia pe teritoriul Italiei, dat publicitatii de Fundatia italiana Caritas in colaborare cu Fundatia Migrantes. Numarul romanilor s-a triplat in trei ani, in special datorita procesului de regularizare, care le oferea tuturor imigrantilor fara acte sansa de a-si legaliza situatia. (Anca Alexe, Oana Vataselu)

Poluare - Groapa de gunoi, cuprinsa de flacari

Operatorul de salubritate din municipiul Hunedoara va primi o amenda de 225 de milioane de lei vechi dupa ce groapa de gunoi a municipiului, care a adunat peste doua milioane de tone de resturi menajere, a luat foc. Reprezentantii Garzii de Mediu spun ca poluarea ar putea determina probleme respiratorii localnicilor.

Timisoara - Furt de 100.000 de euro

Un hot care a pretins ca lucreaza la deratizare a furat din casa unor pensionari din Timisoara o diadema cu 120 de diamante montate in platina, cu valoare de patrimoniu si evaluata la peste 100.000 de euro. Jaful s-a petrecut marti dupa-amiaza, cand acasa era doar menajera. Proprietarii spun ca bijuteria era mostenire de familie. (Andreea Cascaval)

Negocieri - Functionarii publici amana greva

Functionarii publici au decis sa amane greva generala, programata sa inceapa astazi, liderii sindicali urmand sa negocieze cu Guvernul, in urmatoarele doua saptamani. Vasile Marica, liderul Aliantei Federative a Sindicatelor Functionarilor Publici "Sed Lex", a declarat ca, in ciuda acestei decizii, pe timpul negocierilor poate fi declansata greva la orice ora, daca nu se ajunge la o intelegere.

Dosarul Rompetrol - Rosca Stanescu, audiat la Parchet

Procurorii de la Parchetul General l-au audiat ieri in dosarul Rompetrol pe Sorin Rosca Stanescu, directorul cotidianului Ziua. Jurnalistul spune ca a solicitat sa i se raspunda daca a existat sau nu un ordin legat de cercetarea conturilor sale.
×
Subiecte în articol: observator