x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romania in 5 minute

Romania in 5 minute

04 Noi 2005   •   00:00

Functionarii publici, in mars prin Bucuresti / Dosarul mineriadei - Magureanu, audiat ca martor / Stenograme - Directorul Romnet, audiat de DNA / Ardealul are un nou mitropolit

Vulpe la gratar


Mai multi rromi dintr-un cartier vasluian au facut un adevarat festin zilele trecute, dupa ce au fript la gratar si au mancat o vulpe, chiar intre blocurile unde locuiesc. "Prada" fusese furata dintr-o masina a Asociatiei Judetene a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi. (Catalina Vieru)


Functionarii publici, in mars prin Bucuresti


Peste 2.000 de functionari publici din toata tara au protestat ieri mai multe ore la Bucuresti pentru salarii cu 50% mai mari din 2006 si negocierea programului de lucru. Sindicalistii "Sed Lex" s-au adunat in Piata Revolutiei si apoi au marsaluit spre sediul Guvernului, blocand o banda de circulatie. Liderii protestatarilor au spus ca nu vor decat sa fie primiti ca parteneri de discutie ai Executivului.

Stenograme - Directorul Romnet, audiat de DNA

Directorul agentiei Romnet, Florin Hozoc, a fost audiat de procurorii anticoruptie, ieri, in dosarul stenogramelor, informeaza Mediafax. Hozoc a fost intrebat despre sursa stenogramelor furnizate si daca a platit pentru a cumpara aceste informatii. Rodica Stanoiu - fost ministru al Justitiei si Florin Georgescu - fost vicepresedinte al PSD sunt pusi oficial sub acuzare in dosarul stenogramelor pentru fapte de coruptie.

Brasov - Alexandru Crisan a fost arestat

Instanta Tribunalului Bucuresti l-a arestat preventiv, pentru 29 de zile, pe Alexandru Crisan jr. El fusese retinut miercuri seara de procurorii anticoruptie pentru trafic de influenta dupa ce, pentru a ajuta un om de afaceri austriac in obtinerea unui contract, a mituit cu 50.000 de euro o serie de functionari publici. Alexandru Crisan jr este cercetat si in alte dosare penale. (Ramona Tintea)

Ziua lui Basescu - Maracineni, fara sprit

Presedintele Traian Basescu, care implineste azi 54 de ani, isi petrece ziua de nastere in familie. Premierul a decis sa ii trimita o felicitare. Cert este insa ca Basescu nu va bea un pahar de vin pe podul de la Maracineni, asa cum a promis dupa inundatii, cand i-a indemnat pe muncitori sa grabeasca refacerea costuctiei pentru ca ziua lui sa poata fi sarbatorita acolo. Podul a si fost inaugurat saptamana trecuta fara presedinte. (O.S.)

Dosarul mineriadei - Magureanu, audiat ca martor


Fostul director al Serviciului Roman de Informatii, Virgil Magureanu, a fost audiat pentru a doua oara in mai putin de o saptamana in dosarul mineriadei din iunie 1990. Magureanu a spus ca nu i-a fost adusa nici o invinuire si ca a fost audiat doar in calitate de martor. In acest dosar, o echipa condusa de procurorul militar Dan Voinea cerceteaza in jur de 20 de persoane.

Trafic de influenta - Judecati pentru 600.000 de euro


Cinci persoane care ar fi primit peste 600.000 de euro in schimbul obtinerii unor spatii comerciale au fost trimise in judecata de procurorii anticoruptie pentru trafic de influenta. In perioada iunie 2004-ianuarie 2005, doi dintre acuzati ar fi primit acesti bani de la 28 de persoane, lasand sa creada ca pot influenta un functionar din cadrul Primariei Generale a Municipiului Bucuresti.

Alegere -Ardealul are un nou mitropolit


Colegiul Electoral Bisericesc, sub presedintia Patriarhului Teoctist, a ales ieri ierarhul titular in scaunul vacant de Mitropolit al Ardealului si Arhiepiscop al Sibiului. Prea Sfintitul Laurentiu Streza, Episcopul Caransebesului, a fost ales dupa desfasurarea a doua tururi de scrutin. El va ocupa scaunul lui IPS Antonie Plamadeala, decedat la sfarsitul lunii august. (Eugenia Mihalcea)

Zvon - Udrea, purtator de cuvant la PD


Elena Udrea ar ravni postul de purtator de cuvant la PD, spun surse pediste, dupa ce sotul acesteia, Dorin Cocos, ar fi constatat ca locul cu pricina e liber. Democratii nu aveau intentia de a numi un purtator de cuvant, insa se tem si de Traian Basescu. Liderii PD au evitat sa confirme sau sa infirme zvonul. "Nu s-a discutat nimic in PD legat de acest lucru", ne-a raspuns Adriean Videanu, presedintele executiv, precizand ca nu el face inscrierile in partid, ci filialele. (O.S.)

Constanta - Mazare vrea sa duca arhiva la DNA


Primarul Constantei, Radu Mazare, este hotarat sa descarce in fata sediului din Constanta al Departamentului National Anticoruptie sase camioane cu toate dosarele din Primarie. Mazare crede ca este haituit politic dupa ce, miercuri, a primit din nou vizita a doi procurori anticoruptie. Acestia i-ar fi cerut alte 12 dosare privind retrocedarile.
×
Subiecte în articol: observator