x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romania in 5 minute

Romania in 5 minute

02 Noi 2005   •   00:00
Romania in 5 minute

12 familii ramase in strada / Rector interimar la Medicina / Masuri impotriva migratiei politice / Traficanti de Ecstasy retinuti / Petrom ieftineste din nou benzina

12 familii ramase in strada

Un incendiu a distrus ieri-dimineata acoperisul unei cladiri a CFR de pe Calea Grivitei din Capitala, unde locuiau, fara forme legale, aproximativ 30 de persoane. La prima vedere, pompierii cred ca focul a pornit de la un horn infundat sau de la o soba improvizata. Nici o persoana din cele 12 familii afectate nu a fost ranita. (Lucian Florea)

Rector interimar la Medicina

Rectorul interimar al Universitatii de Medicina si Farmacie "Gr.T. Popa" din Iasi este profesorul Ioan Pandele, desemnat ieri printr-un ordin al ministrului Educatiei. Pandele va conduce temporar institutia in locul lui Vasile Burlui, demis acum o saptamana de Senatul universitar.

Accident - Patru parasutisti morti pe sosea

Patru parasutisti au murit ieri dimineata intr-un accident de masina, produs din cauza vitezei excesive si a carosabilului umed, pe soseaua E85 in apropierea localitatii buzoiene Zarnesti. Masina Volkswagen Passat in care se aflau a intrat intr-o depasire si a izbit din plin o dubita de marfa care venea din sens opus. Cei patru mergeau la o manifestare organizata cu ocazia zilei unitatii militare unde lucrau.

Canal - Circulatie inchisa din cauza poluarii

Circulatia pe Canalul Poarta Alba-Midia Navodari a fost intrerupta de ieri-dimineata in urma unei poluari de proportii cauzata de spargerea unei conducte de transport titei. Avaria s-a produs in urma unei tentative de furt. Aproape 4 tone de combustibil s-au scurs in canal pe o distanta de 2 kilometri pana in apropierea unei statii de pompare de apa. (Mariana Craciun)

Ancheta - DNA, la tranta cu marii corupti

Procurorii DNA au cules in ultimele doua zile un comisar-sef de politie, de la sectia 17, si un primar de comuna, suspectati de coruptie. Primul a fost prins in flagrant delict primind 3 milioane de lei vechi din totalul de 15 milioane pretinse pentru a rezolva un dosar pe care il avea in lucru. A fost si arestat. Primarul comunei Pantelimon, Petrus Campulungeanu, a fost dus ieri seara la DNA si bagat in ancheta, dupa ce la sediul Primariei au descins in forta procurorii anticoruptie, insotiti de mascati. (Violeta Fotache)

Camera - Masuri impotriva migratiei politice

Consilierii locali sau judeteni care demisioneaza sau sunt exclusi din partidul pe listele caruia au candidat isi vor pierde functiile, au decis ieri deputatii, modificand statutul alesilor locali. Mandatul de consilier inceteaza si in caz de incompatibilitate, condamnare definitiva la o pedeapsa privativa de libertate, punerea sub interdictie judecatoreasca sau pierderea drepturilor electorale. Si alesii care lipsesc de trei ori nemotivat la sedinte ordinare consecutive ale consiliului isi vor pierde functia. (L.D.)

Buzau - Traficanti de Ecstasy retinuti

O retea internationala de traficanti de Ecstasy a fost anihilata de politistii buzoieni. Gruparea era coordonata de un cetatean moldovean care adusese in tara, in iulie, 5.000 de comprimate Ecstasy. Valoarea stupefiantelor era de aproximativ 14.000 de dolari, dar vandute in strada, la un pret de 15 euro bucata, ar fi costat peste 72.000 de euro. (Andreea Cascaval)

Galati - Bijuterii furate de langa Politie

Aproape 4 kilograme de aur au fost furate luni noapte dintr-un magazin de bijuterii din Galati, situat chiar in apropierea sediului Politiei judetene. Usa de la intrarea in magazin, unde se aflau o agentie imobiliara si o casa de schimb, a fost sparta. Politistii au fost alarmati de sistemul de paza al casei de schimb valutar, pentru ca magazinul de bijuterii nu avea un sistem de alarma. (Erik Hoosz)

Carburanti - Petrom ieftineste din nou benzina

Petrom a ieftinit azi-noapte benzina cu pana la 8 bani pe litru, dar a scumpit cu aceeasi valoare GPL-ul. Astfel, benzina ECO Premium costa 3,36 de lei/l, iar Premium fara plumb, 3,33 de lei/l. Benzina Top Premium 99+ se vinde cu maximum 3,66 de lei/l. Un litru de Autogas (GPL) costa 1,81 de lei. (A.N. Ionescu)

Minoritati - UDMR va sprijini PC

Deputatul PC Daniela Popa a anuntat ieri ca UDMR va sustine proiectul conservatorilor privind modificarea Legii 215/2001 pentru ca in zonele in care romanii sunt minoritari sa fie reprezentati in administratia publica locala. Popa a sustinut ca UDMR a fost de acord cu solicitarea ca statutul sa fie votat concomitent cu PC. (Carmen Vintila)

Brasov - Carantina la maternitate

Directia de Sanatate Publica Brasov a instituit carantina la Sectia Nou-Nascuti a Maternitatii Brasov. Decizia a fost luata dupa ce s-a descoperit ca de vina pentru infectiile de piele depistate la cativa bebelusi sunt niste asistente care nu au respectat regulile de igiena. Asistenta-sefa a sectiei a fost destituita, iar alte cinci asistente, doua infirmiere si un medic sunt in atentia Colegiului Medicilor.

Poarta Alba - Circulatie inchisa din cauza poluarii

Circulatia pe Canalul Poarta Alba-Midia Navodari a fost intrerupta de ieri-dimineata in urma unei poluari de proportii cauzata de spargerea unei conducte de transport titei. Avaria s-a produs in urma unei tentative de furt. Aproape 4 tone de combustibil s-au scurs in canal pe o distanta de 2 kilometri pana in apropierea unei statii de pompare de apa. (Mariana Craciun)

Numire - Sef nou la Achizitii Publice

Alexandru Cojocaru a fost numit presedinte cu rang de secretar de stat al Autoritatii Nationale pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice (ANRMAP), a anuntat ieri premierul Calin Popescu Tariceanu. ANRMAP este o institutie publica noua care este responsabila cu implementarea integrala a acquis-ului comunitar in domeniul achizitiilor publice. Alexandru Cojocaru a fost inainte consilier de stat in cadrul Cancelariei primului-ministru. (Florina Zainescu)

Bacau - A inceput procesul lui Sechelariu

Judecarea pe fond in dosarul in care Dumitru Sechelariu, fostul primar al municipiului Bacau, este acuzat de savarsirea unor acte de coruptie, a inceput ieri, la Bacau. Procesul ar fi trebuit sa inceapa in septembrie. PNA ceruse insa instantei supreme, fara succes, stramutarea dosarului.
×
Subiecte în articol: observator