x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romania in 5 minute

Romania in 5 minute

19 Sep 2005   •   00:00

Evazionist fiscal la 87 de ani


Un barbat de 87 de ani este cercetat pentru evaziune fiscala, pentru ca firma pe care o administreaza nu si-a platit taxele de cateva luni. Politistii spun ca Gogu Bulibasu, din Cuza Voda, nu a evidentiat in contabilitatea societatii veniturile realizate in suma de peste 155.000 de lei noi in perioada mai-septembrie 2003. Garda Financiara si Corpul de Control Fiscal Constanta au stabilit ca batranul s-a sustras de plata TVA cu aproape 30.000 de lei noi si a impozitului pe profit de aproximativ 9.000 de lei.


Picaj razant in Dambovita


Ieri, pe ruta Piata Unirii - Dambovita, a avut loc prima editie Red Bull Flugtang Romania. Competitia a "dat aripi" tuturor pilotilor amatori in constructia unei masinarii cu care au incercat sa zboare cat mai departe. Majoritatea aparatelor prezente s-a scufundat insa. (A.V.)

Traditii - Targuri de toamna in Bucuresti


Iubitorii artei populare au putut admira de vineri si pana ieri diverse produse ale mesterilor populari veniti din toata tara pe ulitele de la Muzeul Satului in cadrul "Targului de toamna". In aceeasi perioada si la Muzeul Taranului Roman, toamna a reunit artisti plastici si mesteri populari sub genericul "Icoana In Vie". Exponatele principale au fost aici icoanele pe sticla si pe lemn, crucifixurile si alte obiecte de arta din sfera religioasa. Fie ca doar au privit sau au cumparat cate ceva, vizitatorii celor doua muzee au avut ocazia sa intre in atmosfera anotimpului alaturi de valorile traditionale romanesti. (Daniela Sontica)

Loto - Report de 5,2 milioane de lei, la 6/49


Din nou report la Loto. La 6/49, suma care nu a fost adjudecata aseara si ramane in joc pentru saptamana viitoare se ridica la 5,2 milioane de lei (52 de miliarde de lei), dupa ce nici un jucator nu a ghicit toate numerele extrase. Combinatia castigatoare a fost 12, 29, 6, 11, 40, 36. La categoria a II-a, 22 de jucatori au castigat cate o Dacie Logan. Numarul extras la Noroc a fost 6 1 4 6 9 2 3. Si aici s-a acumulat un report de 441.166 de lei. (Lucian Florea)

Oradea - Dealeri de canabis prinsi in flagrant


Doi tineri care intentionau sa vanda 13 kg de canabis contra sumei de 20 milioane de lei vechi au fost prinsi in flagrant de politistii Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Oradea. Daca ar fi fost transformata in tigari si valorificata pe piata neagra, cantitatea capturata ar fi adus dealerilor de droguri un profit de circa 800 milioane de lei. Cei doi, care incercau sa plaseze marfa unui politist sub acoperire, mai vandusera canabis unor tineri din Oradea, cercetarile urmand sa se extinda si asupra acestora. (Natalia Ivan)

Donatii - Militarii romani ajuta victimele Katrinei


13 tone de ajutoare pentru cetatenii americani afectati de uraganul Katrina au fost trimise de Ministerul Apararii Nationale. Ajutoarele care vor ajunge in SUA constau in 100 de corturi izoterme si 20 de corturi de comandament. Materialele de prima necesitate au fost incarcate in doua aeronave militare NATO ce au decolat ieri din Romania. Acestea vor ateriza mai intai in Germania. (Iulia Barbu)

Vaslui - Fotbalistul Viorel Frunza risca puscaria


Atacantul formatiei FC Vaslui, Viorel Frunza, este cercetat pentru vatamare corporala din culpa si parasirea locului accidentului, dupa ce sambata a lovit cu masina un barbat de 54 de ani si a fugit inainte de sosirea politistilor. Accidentul s-a petrecut in municipiul Husi, din cauza faptului ca victima mergea pe partea carosabila. Fotbalistul, care a fost prins de politisti la 40 de kilometri de Husi, si-a recunoscut fapta si risca intre 2 si 7 ani de inchisoare.

Constanta - Gunoaiele de pe plaja, adunate de voluntari


52 de tineri au fost prezenti sambata dimineata pe malul marii intr-o incercare de curatare a plajelor constantene. Aceasta initiativa a demarat sub numele "Ziua Internationala de Ecologizare a Plajelor" si a fost organizata de ONG Mare Nostrum si de Centrul de Scufundari Respiro. Coordonatorul actiunii, Steliana Zgura, de la organizatia neguvernamentala "Mare Nostrum", a afirmat ca la actiune au participat si elevi si constanteni, care au strans in aproximativ 80 de saci 230 de kilograme de deseuri, din zonele Modern - Pescarie. La actiune a fost prezent la un moment dat si directorul adjunct al Directiei Generale "Apele Romane". (Paula Anastasia Tudor)

Cugir - Ministerul Apararii sustine industria


Ministrul Apararii Nationale, Teodor Atanasiu, a declarat la sfarsitul saptamanii trecute, la Cugir, ca institutia pe care o conduce va sprijini prin comenzi industria producatoare de armament din Romania. "MApN, in calitate de client al industriei de aparare, si-a stabilit ca obiectiv principal introducerea industriei de aparare din Romania pe toate programele de inzestrare ale Armatei romane", a declarat Atanasiu. El a participat la Cugir, localitatea sa natala, la editia a X-a a Simpozionului anual al Societatii Romane de Pirotehnie si Detonica. (Lucian Dobrater)

Inspectie - Tariceanu, ultima vizita la Maracineni


Premierul Calin Popescu Tariceanu s-a intors la sfarsitul saptamanii trecute la sateanul din Comanesti unde a petrecut o noapte in perioada inundatiilor. Simion Alboaie si-a cinstit oaspetii cu miere de albine, mere, pere, apa si suc natural. Premierul a vizitat mai multe zone din Moldova impreuna cu ministrul Transporturilor, Gheorghe Dobre, pentru a vedea evolutia lucrarilor de refacere a infrastructurii distruse de inundatiile din vara. Tariceanu este multumit de stadiul constructiilor, inclusiv in cazul podului de la Maracineni.

Agricultura - Interventii pentru reglarea preturilor


Ministerul Agriculturii (MAPDR) ar putea interveni pe piata, din 2006, pentru a regla pretul unor produse de baza in situatii de criza sau de supraproductie, a declarat ieri Gheorghe Flutur, ministrul de resort. MAPDR va avea un buget destinat rezolvarii "anomaliilor" la produsele de baza, a explicat el. Daca se inregistreaza o criza pentru un anumit produs, Agricultura va stimula importul, iar daca este supraproductie, va cumpara anumite cantitati de pe piata. (Florina Zainescu)
×
Subiecte în articol: observator