x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Secţia Consulară a Ambasadei Israelului şi-a reluat activitatea. Greva a încetat

Secţia Consulară a Ambasadei Israelului şi-a reluat activitatea. Greva a încetat

de Marina Constantinoiu    |    02 Aug 2013   •   15:17
Secţia Consulară a Ambasadei Israelului şi-a reluat activitatea. Greva a încetat

Secţia Consulară a Ambasadei Statului Israel în România şi-a reluat activitatea începând cu data de 1 august a.c, după ce greva angajaţilor Ministerului israelian de Externe a încetat.

Anunţul a fost postat pe pagina de Facebook a Ambasadei Statului Israel la Bucureşti, în pagina oficială a ambasadelor israeliene din lume, embassies.gov.il/bucharest, dar şi pe reţeaua de socializare Twitter.

Activitatea la Secţia Consulară încetase (cu excepţia unor cazuri de extremă urgenţă) la 27 iunie, ca urmare a grevei generale declanşate în cadrul Ministerului Afacerilor Externe din Israel.

Jurnalul Naţional a relatat la 12 iunie despre tensiunile acumulate în rândul diplomaţilor israelieni, care sunt de mai multă vreme nemulţumiţi că sunt prost plătiţi şi mai ales pentru că simt că sunt din ce în ce mai lipsiţi de putere şi de influenţă în politica externă.

Circa 200 de diplomaţi au manifestat atunci la Ierusalim, cerând majorarea salariilor îngheţate de mai mulţi ani, dar mai ales ca Ministerul Afacerilor Externe să-şi redobândească prestigiul de altădată. “Diplomaţilor aflaţi la post în numeroase ţări nu le mai ajung banii de la o lună la alta”, a explicat pentru AFP Yair Frommer, preşedintele sindicatului angajaţilor din minister. “Am ajuns în punctul la care o treime din personal a preferat să plece din minister, în zece ani”, a spus acesta. “Nu se face nimic pentru soţi, care îşi pierd toate drepturile şi mai ales pensia, aşa că diplomaţii preferă să rămână în Israel şi să trăiască din două salarii”, a adăugat sindicalistul.

Salariile diplomaţilor nu au mai fost majorate de 12 ani. Dar nemulţumirea diplomaţilor se referă şi la prestigiul carierei pe care şi-au ales-o şi care nu este deloc dintre cele mai uşoare, dată fiind complexitatea problematicilor cu care se confruntă un stat precum Israelul.

×