x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Șefii României, în luna concediului bine făcut

Șefii României, în luna concediului bine făcut

30 Iul 2015   •   13:22
Șefii României, în luna concediului bine făcut
Sursa foto: RADU TUTA / AGERPRES FOTO

Primii patru oameni în stat rămân, începând de astăzi, în concediu. Preşedintele Iohannis se retrage la vila de la Neptun, premierul Ponta a plecat în SUA, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, e deja în vacanţă, iar preşedintele Senatului e în convalescenţă după o operaţie la picior.

Preşedintele Klaus Iohannis va pleca în concediu la mare după şedinţa CSAT programată astăzi, urmând să ocupe vila de protocol de la Neptun. Iohannis se va întoarce la serviciu pe 19 august. În timpul şederii pe litoral, acesta ar urma s cazinoului din Constanţa de Ziua Marinei, pe 15 ai­tueze concediul de odihnă în SUA.

Ponta a plecat spre America direct din Turcia, unde a suferit o intervenţie chirurgicală minoră la genunchi. Premierul nu a dorit să dezvăluie locul exact unde îşi va petrece vacanţa. Este al doilea concediu în anul acesta pe care Ponta îl petrece în SUA. De Paște premierul a fost surprins în avionul de New York, împreună cu familia. Acesta se va întoarce în ţară pe 9 august, iar la muncă, pe 17 august. Locul său va fi ţinut, din nou, de vicepremierul Gabriel Oprea, care şi-a exprimat disponibilitatea de a-l înlocui pe Ponta încă dinainte să se pună problema în mod public. De altfel, Gabriel Oprea a declarat că nu îşi va lua concediu deloc anul acesta, pentru a putea exercita funcţiile lăsate libere.

În concediu sunt şi cei doi preşedinţi ai Camerelor Parlamentului, Călin Popescu Tări­ceanu şi Valeriu Zgonea. Tăriceanu, preşedinte al Senatului, care a fost în concediu de odihnă în perioada 16-22 iulie, este acum în concediu medical, după ce a fost operat, luni, la piciorul stâng. Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, care tocmai a avut parte de luna de miere, petrecută în Turcia, intră din nou în concediu, urmând să revină la jumă­tatea lunii august.

×