x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sf. Dimitrie, în compania Sfinţilor Capadocieni

Sf. Dimitrie, în compania Sfinţilor Capadocieni

de Daniela Cârlea Şontică    |    27 Oct 2009   •   00:00

Prăznuit azi în bisericile ortodoxe din întreaga ţară şi în mod special la Patriarhie, unde se află moaştele sale, Cuviosul Dimitrie cel Nou adună în jurul său şi anul acesta mii de pelerini.



Preafericitul Părinte Patriarh Daniel le-a spus, printre altele, pelerinilor: "Binecuvântarea şi bucuria pe care ni le aduce sărbătoarea Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureştilor, sporesc şi mai mult anul acesta, prin venirea din Grecia la Bucureşti a moaştelor Sfântului Vasile cel Mare, Arhiepiscopul Cezareei Capadociei, a moaştelor Sfântului Grigorie Teologul, prietenul Sfântului Vasile cel Mare, ca dar oferit de Arhiepiscopia de Viena, Austria, şi a moaştelor Sfântului Grigorie de Nyssa, fratele Sfântului Vasile cel Mare, aduse de la Biserica Domniţa Bălaşa din Bucureşti. Aşadar, Sfântul Cuvios Dimitrie cel Nou primeşte de sărbătoarea sa pe aceşti trei Sfinţi Capadocieni".
Până ieri la prânz, pe la raclele cu moaşte trecuseră în jur de 130.000 de credincioşi, dar pelerinajul continuă inclusiv mâine.

×
Subiecte în articol: observator