x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sfaturi de Conducere pe Timp de Iarnă

Sfaturi de Conducere pe Timp de Iarnă

29 Noi 2014   •   11:04
Sfaturi de Conducere pe Timp de Iarnă
Sursa foto: Sfaturi de Conducere pe Timp de Iarnă

Conducerea pe timp de iarnă poate fi periculoasă și stresantă.  Vântul, zăpada, gheața și viscolul cresc pericolul de accident. Există o mulțime de lucruri care le poți face înainte de începerea sezonului de iarnă și chiar în timpul unei furtuni, pentru a te proteja pe tine și familia ta.

Iată câteva Sfaturi de Conducere pe Timp de Iarnă

Înainte de veni iarna, trebuie să ne inspectăm mașina pentru a fi siguri că este gata pentru condițiile de drum. Puteți face acest lucru singuri sau puteți merge la un mecanic calificat. Verificați bateria, ștergătoarele și fluidul, termostatul, frânele, sistemul de aprindere, antigel, sistemul de evacuare, lumini, nivel de ulei, incalzitor și degivratoare. Asigurați-vă că totul este în stare bună de funcționare pentru a vă menține în siguranță de-a lungul anotimpului rece.

Verificați anvelopele pentru a fi siguri că sunt gata de drum. Dacă nu ați făcut-o încă, instalați anvelope care sunt adecvate pentru condițiile de conducere. În cantități moderate de zăpadă, toate anvelopele radiale își vor face treaba bine. Dacă vă confruntați cu o multă zăpadă, considerați pneurile speciale, cele de zăpadă. Acestea au benzi de rulare speciale, rulând mai bine pe zăpadă și gheață.

Pregătiți un kit de urgență, pe care il puteti tine în partea din spate a mașinii. Astfel, sunteți pregătit în cazul în care va blocati în zăpadă.

Iată ce trebuie să includă setul de urgență pentru mașină, pe timp de iarnă și mai multe Sfaturi de Conducere pe Timp de Iarnă....citește mai mult.

×