x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sindicatele din învăţământ doresc să declanşeze greva generală

Sindicatele din învăţământ doresc să declanşeze greva generală

de Ovidiu Ciutescu    |    17 Mar 2009   •   00:00

Participanţii la Consiliul Naţional al Federaţiei Spiru Haret au propus astăzi celorlalte sindicate din învăţământ, redeschiderea conflictului de muncă, îngheţat în toamna anului 2008. Delegaţii au fost de acord cu reunirea birourilor executive ale celor patru federaţii sindicale care să decidă momentul declanşării efective a acţiunilor de protest, arată Agerpres.



Acţiunile de protest vizate de sindicalişti se referă la boicotarea examenelor naţionale, îngheţarea anului şcolar şi, în ultimă instanţă, declanşarea grevei generale. Reprezentanţii Federaţiei Educaţiei Naţionale, Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ şi Federaţiei Naţionale din Învăţământ Superior Alma Mater au fost de acord cu această propunere, iar decizia a fost ca acţiunile de protest să se deruleze în comun în numele celor peste 400.000 de angajaţi din învăţământul românesc.

Prezent la această întâlnire, Marius Petcu, preşedinte al CNSLR Frăţia, confederaţie sindicală care are cel mai număr de bugetari, a transmis sindicaliştilor mesajul Confederaţiei de luptă sindicală: "Trecem prin momente grele şi negocierile nu sunt altceva decât o tragere de timp, iar singura noastră soluţie este să renunţăm la ele şi să ne organizăm solidar acţiunile de protest în stradă ".

×
Subiecte în articol: observator