x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Stirile zilei

Stirile zilei

10 Iul 2006   •   00:00
BUCURESTI - Miting contra Primariei
Alianta Civica, Asociatia 21 Decembrie si Grupul Civic Bucuresti au organizat ieri in Piata Revolutiei un miting de protest impotriva proiectelor Primariei Capitalei care duc, in opinia manifestantilor, la distrugerea centrului istoric, a unor monumente arhitecturale si parcuri. Peste 300 de persoane au luat parte la manifestare, printre care si un grup de credinciosi nemultumiti de construirea blocului de 19 etaje langa Catedrala Sfantul Iosif.

PESCUIT NOCTURN - Avem echipa, avem valoare
Echipa Jurnalului National, condusa de Alexandru Boariu, a ratat la limita locul I, situandu-se pe locul II la concursul de pescuit sportiv - Cupa Presei, organizat vineri spre sambata (pescuit de noapte) pe balta Razvani, langa Lehliu - Gara. Competitia a fost organizata de Clubul Sportiv "Besta" din Bucuresti. Au participat 17 echipe din presa scrisa, radio si televiziune. Locul I a fost ocupat de echipa "Averea", cu o captura totala de 16,7 kg.

PRIMARIA VALCEA - Din arestul DNA la nunta
Mircia Gutau, primarul din Ramnicu-Valcea, cercetat pentru luare de mita, a profitat din plin de decizia judecatorilor de a stabili ca poate fi anchetat in libertate. Ajuns sambata seara in Valcea, edilul a fost asteptat de sute de cetateni si colegi de partid. Scapat de catuse, Mircia Gutau a mers la o terasa, iar apoi la o nunta. "Voiam sa savurez o bere in libertate", a spus primarul. (A. Chivu, O. Herta)

VASLUI - Batranele arestate cer gratierea
Doua batrane din judetul Vaslui, intemnitate pentru ca nu au avut cu ce sa plateasca o amenda penala de 6 milioane de lei vechi au facut cereri de gratiere catre seful statului. Diamanta Botezatu si Ecaterina Macarie au fost date in judecata in urma cu doi ani pentru tulburare de posesie, fiindca au vrut sa lucreze pamantul revendicat de niste rude.

ZARNESTI - Demonstratie a salvamontistilor
Coborare in rapel, alpinism si actiuni de salvare din elicopter. Cei mai buni si cei mai vechi salvamontisti din Romania s-au intalnit ieri in Prapastiile Zarnestiului. Cel mai batran salvamontist din tara, Traian Flucus, ajuns la 77 de ani, a oferit o demonstratie pe cinste, catarandu-se pe un perete de stanca foarte inalt. (Ramona Tintea)

×
Subiecte în articol: observator