x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Stirile zilei

Stirile zilei

30 Iun 2006   •   00:00

AUDIERE - La Parchet a rulat filmul "Nepoata"

Nepoata senatorului PNL Norica Nicolai s-a intalnit ieri a doua oara cu procurorii care fac cercetari pentru a vedea daca Anca Manea Hanes a comis vreo infractiune atunci cand a folosit cartela senatorului Serban Stratila la aparatul de vot din Senat. O comisie senatoriala a stabilit ca nepoata Noricai Nicolai nu a votat, ci doar "s-a jucat". Hanes si anchetatorii au vizionat ieri caseta video a sedintei parlamentare din 26 aprilie, iar nepoata a dat o declaratie. (V.F.)

MINERIADA / Cozma - Voican, o noua runda

Miron Cozma si Gelu Voican Voiculescu au nimerit ieri din nou in aceeasi zi la audierile de la Parchetul General, in dosarul mineriadei din 13-15 iunie 1990. La termenul precedent, cei doi s-au infruntat pe holurile procuraturii, Miron Cozma considerandu-l vinovat pe Voiculescu pentru anii de inchisoare la care a fost condamnat. Ieri Voiculescu a declarat ca el a oprit o mineriada la 19 februarie 1990, ajutat de Radu Ciuceanu si Virgil Nita. (V. Fotache)

"BAU-BAU" - Judecatorii fug de dosarul Tender

Procesele privind legalitatea arestarii lui Ovidiu Tender frig atat de tare, incat nici un judecator nu mai vrea sa aiba de-a face cu ele. La o zi dupa ce Tribunalul Bucuresti a dispus prelungirea arestarii omului de afaceri, aceeasi instanta a trebuit sa reia dezbaterile privind revocarea acestei masuri. Dupa suspendari repetate, scoateri si aduceri ale lui Tender in sala de sedinta, tribunalul nu reusise nici macar sa gaseasca un magistrat care sa intre in dosar. Cel desemnat aleatoriu formulase doua cereri de abtinere pe motiv ca s-a mai pronuntat o data in cazul omului de afaceri. Dar pentru ca niciun alt coleg nu s-a "ingramadit" sa ii ia locul, procesul a trebuit sa se amane pentru luni. (M. Pasa)

CAZUL ROMPETROL - Creanta si Bursa au fost disjunse

Cazul Rompetrol este pe cale de a ajunge in instanta, pe bucati. Surse judiciare ne-au precizat ca in cauza a fost dispusa o disjungere, astfel ca din lunga lista a acuzatiilor formulate la adresa presedintelui Rompetrol si a partenerilor sai, primele care vor ajunge sa fie analizate de judecatori vor fi cele legate de "Creanta din Libia" si "Afacerea Bursa". Pana in prezent insa, persoanelor puse sub acuzatie nu li s-a prezentat inca materialul de urmarire penala, act procedural care precede trimiterea in judecata prin rechizitoriu. (Violeta Fotache)
×
Subiecte în articol: observator