x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Stirile zilei

Stirile zilei

29 Apr 2006   •   00:00

1 Mai - Politisti mobilizati pe Litoral


Sute de politisti si jandarmi au fost moblizati, incepand de ieri si pana in 2 mai, in statiunile de pe Litoral, unde sunt asteptati mii de turisti in acest sfarsit de saptamana. Si Politia Rutiera s-a pregatit cu noua radare, 20 de echipaje si un elicopter pentru supravegherea traficului. Politisti de la Ordine Publica vor face controale si la casele de schimb valutar, la casele de amanet si la banci.

Brasov - Microbuz cu medici rasturnat


Un microbuz cu noua medici la bord a fost implicat joi seara intr-un grav accident rutier, intre localitatile Vladeni si Persani din judetul Brasov. Un barbat si-a pierdut viata, alti sase au fost grav raniti si inca doua femei s-au ales cu rani usoare. Martorii au declarat ca femeia care conducea microbuzul s-a aplecat dupa o sticla de apa si a pierdut controlul volanului. (Ramona Tintea)

Sarbatoare - Ziua Fortelor Terestre ale Armatei


Militarii romani au sarbatorit ieri Ziua Fortelor Terestre ale Armatei, desi aceasta zi este celebrata de obicei de Sfantul Gheorghe, patronul spiritual al fortelor terestre. Manifestarile din acest an au fost decalate pentru ca sarbatoarea a coincis cu Pastele ortodox. Militarii au facut in parcul bucurestean Izvor mai multe exercitii de autoaparare, parasutari si o prezentare de tehnica si armament.

Constanta - Ambulanta in flacari la spital


O ambulanta dotata cu echipament de terapie intensiva, in care era un pacient, a ars complet, ieri, in curtea Spitalului Judetean Constanta, fara sa existe victime. Din primele cercetari s-a stabilit ca in momentul in care ambulanta a luat foc in masina se aflau pacientul, mama sa, soferul si o asistenta. Din primele verificari efectuate de pompieri a reiesit ca focul s-a declansat de la un scurtcircuit. Ambulanta, in valoare de 70 de mii de euro, avea revizia tehnica la zi. (Emilia Sava)

Returnari TVA - Genica Boerica, rejudecat


Procesul in care afaceristul doljean Genica Boerica a fost condamnat la opt ani de inchisoare intr-un dosar privind restituiri ilegale de TVA a fost trimis spre rejudecare la Tribunalul Bucuresti. Decizia a fost luata ieri de Curtea de Apel Bucuresti, dupa ce aparatorii lui Boierica au facut apel. Potrivit avocatului Alice Draghici, s-au constatat mai multe nereguli, inclusiv insuficienta probatoriului. "Instanta a dispus ca anumite probe sa fie refacute", a spus avocatul. (Violeta Fotache)

Bacau - Miting cu sindicalisti si pensionari


Circa doua sute de sindicalisti ai CNSLR Fratia, alaturi de aproape 150 de pensionari, au protestat ieri in fata Prefecturii Bacau. Potrivit declaratiei acestora, mitingul a urmarit sa atentioneze autoritatile statului "cu privire la scaderea dramatica a nivelului de trai pe parcursul ultimului an". Oamenii au cerut cresterea salariului minim pe economie, sporirea numarului de locuri de munca si mai multe masuri de protectie sociala. (Mirela Romanet)

Locuri de munca - Se cauta cameriste pentru Spania


Persoanele interesate sa se angajeze pe posturi de cameriste in Spania isi pot depune dosarul la Oficiul pentru Migratia Fortei de Munca din Strada Walter Maracineanu nr. 1-3, Sector 1, Bucuresti, in perioada 2-18 mai. Ofertantii cauta femei cu varsta intre 20-40 de ani care sa aiba experienta in domeniu de minimum un an, dovedita prin carnetul de munca. (Eugenia Mihalcea)

Cadre militare - Compensatii pentru chirie


Cadrele militare din Ministerul Administratiei si Internelor, Serviciul Roman de Informatii, Serviciul de Informatii Externe, Serviciul de Telecomunicatii Speciale si Serviciul de Protectie si Paza vor primi o compensatie lunara pentru chirie de pana la 50% din solda, a decis Guvernul. In prezent, de acest drept beneficiaza doar cadrele militare din Ministerului Apararii. (Florina Zainescu)

Retragere - PRM nu mai vrea trupe in Irak


PRM a cerut ieri retragerea trupelor romane din Irak. "Moartea caporalului Bogdan Hancu ne arata cat de absurda e participarea Romaniei la un razboi care nu e al ei", a spus ieri liderul PRM, Vadim Tudor. "Cine e atat de imbecil sa mai creada povestile ridicole, cum ca americanii vor sa implementeze democratia in Irak?", a intrebat Vadim, precizand ca Hancu este al saselea roman mort in afara tarii "de cand americanii tot lupta cu un terorism pe care ei insisi il provoaca". (C. Vintila)

Revolutie ’89 - Generalul Vlad a fost audiat


Fost sef al Departamentului Securitatii Statului, din structura MI, generalul Iulian Vlad a fost ieri audiat ca martor intr-unul din dosarele revolutiei. El a fost intrebat in special despre discutiile purtate in "biroul generalilor" din fostul sediu al CC al PCR, in zilele evenimentelor din decembrie ’89. Vlad a stat sase ore la Parchet, timp in care a fost si confruntat cu mai multe persoane. (Violeta Fotache)
×
Subiecte în articol: observator