x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator "Succesurile" EBA "nea învins" limba română -"Permisuri" de la Boc pentru moldoveni

"Succesurile" EBA "nea învins" limba română -"Permisuri" de la Boc pentru moldoveni

18 Mar 2010   •   00:00

Un translator e tot ceea ce a lipsit la inaugurarea noului punct de frontieră dintre România şi Republica Moldova de la Ungheni, din nefericire pentru publicul larg, unul specializat în retroversiunea românei în română.

Conform Mediafax, cu ocazia evenimentului evocat, scăpat din frâiele regulilor gramaticale, discursului domnului Boc a derapat spre un plural inexistent în limba română - pemisuri.

"România şi Republica Moldova au un viitor comun în Uniunea Europeană. Noi abordăm cu maximă atenţie relaţia cu fraţii noştri de peste Prut, în primul rând prin faptul că, la 31 martie, se vor da primele permisuri pentru micul trafic de frontieră, asta înseamnă că aproximativ un milion de cetăţeni ai Republicii Moldova din 361 localităţi eligibile vor putea să vină să stea 90 de zile, realizând micul trafic de frontieră specific tuturor ţărilor din UE", a declarat Emil Boc.

Plecate pe calea îmbogăţirii lexicului, vorbele domnului Boc vor deveni un clişeu de modernitate, vor fi preluate cu entuziasm de vorbirea populară, înscriindu-se pe linia "succesurilor" Elenei Băsescu, spre deziluzia celor care se încăpăţânează să se exprime într-o limbă română corectă, cea care, spre surprinderea multor oameni politici, mai are încă acuzativ!

×
Subiecte în articol: observator