x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Tariceanu l-a demis pe Taru

Tariceanu l-a demis pe Taru

de Florina Zainescu    |    29 Sep 2005   •   00:00
Tariceanu l-a demis pe Taru

Premierul Tariceanu l-a demis pe Razvan Taru, seful Autoritatii Nationale Sanitar-Veterinare (ANSVSA), un apropiat al presedintelui Basescu. Printre motive, "slaba comunicare cu oficialii de la Bruxelles" si modul in care s-a prezentat in discutiile cu Markos Kyprianou, comisarul pe probleme de sanatate si protectie a consumatorilor".

Si ritmul lent de inchidere a unitatilor de procesare lapte-carne care nu corespund cu normele europene a contribuit la schimbarea lui Taru din functie, a precizat Biroul de Presa al Guvernului. Aceasta in conditiile in care predecesorul lui Taru la sefia ANSVSA, Liviu Harbuz, a fost destituit tocmai pentru ca decisese "pe picior" inchiderea prea multor unitati de procesare lapte-carne care nu indeplineau standardele UE.

INTARZIERI. Alte motive care au determinat demiterea din functie a lui Razvan Taru au fost intarzierile inregistrate in indeplinirea angajamentelor privind preluarea/transpunerea acquis-ului comunitar, managementul deficitar in repartizarea sarcinilor de serviciu si reprezentarea defectuoasa a Autoritatii in raport cu celelalte institutii. "Demiterea lui Razvan Nicolae Taru din functia de presedinte al Autoritatii Nationale Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor, decisa de premierul Calin Popescu Tariceanu, a fost impusa de necesitatea recuperarii restantelor pe care Romania le are in indeplinirea angajamentelor europene in domeniu", precizeaza Biroul de Presa al Executivului. Premierul a schimbat si conducerea Oficiului Central de Stat pentru Probleme Speciale, Adrian Mironescu urmand sa-i ia locul lui Petru Pana la sefia institutiei.

×
Subiecte în articol: observator taru