x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Tulcea - Concesionarea anulata cu presiuni de la Mediu?

Tulcea - Concesionarea anulata cu presiuni de la Mediu?

11 Mar 2005   •   00:00

In timp ce ministrul de resort acuza concesionarile facute in Delta Dunarii, Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor este acuzat ca ar fi intervenit ilegal in licitatia pentru concesionarea unui lac din Tulcea.

Cotidianul local Acum scrie in aceasta saptamana cum lacul de la Horia, care nu se afla in Rezervatia Biosferei Delta Dunarii, a ramas fara stapan, dupa ce licitatia in urma careia a fost stabilit concesionarul a fost pur si simplu anulata.

CONTESTATIE. Licitatia pentru luciul de apa al lacului, apartinand primariilor localitatilor Horia si Homarcea, a avut loc pe 17 februarie 2005. Castigatoare a fost declarata SC Voicila Trading Company SNC Tulcea, in asociere cu SC Alfa Electronic Interagra SRL. Castigatorul a fost contestat dupa licitatie si acuzat ca nu intrunea conditiile prevazute in caietul de sarcini. Contestatiile depuse nu au mai fost insa analizate, primarii celor doua localitati luand decizia sa anuleze licitatia. Iar aceasta decizie a venit, spun ei, in urma unor telefoane venite de la Bucuresti. Chiar de la Ministerul Mediului si de la Senat, pentru a ajuta o alta firma participanta la licitatie. Surse din Ministerul Mediului afirma ca implicat in presiuni ar fi chiar unul dintre consilierii Ministrului Mediului. Pana la inchiderea editiei nu am reusit sa aflam punctul de vedere al reprezentantilor ministerului in aceasta chestiune. Scandalul concesionarii lacului de la Horia vine chiar in momentul in care ministrul Mediului, Sulfina Barbu, sustine ca exista suspiciuni asupra modului in care s-au incheiat contractele de concesionare a activitatii de pescuit in Delta Dunarii. (Alexandru Nastase)

×
Subiecte în articol: observator