x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un oraş cât Ploieştii, “descălţat de Fisc”. 300.000 de perechi de încălţăminte, confiscate!

Un oraş cât Ploieştii, “descălţat de Fisc”. 300.000 de perechi de încălţăminte, confiscate!

de Daniela Ivan    |    02 Oct 2014   •   17:32
Un oraş cât Ploieştii, “descălţat de Fisc”. 300.000 de perechi de încălţăminte, confiscate!

Direcţia Generală Antifraudă Fiscală (DGAF) a confiscat în perioada 23.09–01.10.2014 peste 300.000 perechi de încălţăminte, care nu aveau  documente de provenienţă. Acestea aveau o valoare de piaţă care se ridică la circa 20 milioane lei.

Spaţiile în care era depozitată marfa se află în comuna Dobroeşti (jud. Ilfov) şi erau închiriate de 14 firme, fără a fi declarate ca puncte de lucru la organele fiscale şi la Registrul Comertului, potrivit unui comunicat al ANAF.

Reţeaua de firme era controlată de un grup de persoane cu cetăţenie chineză, care, prin intermediul unor persoane de origine arabă, înfiinţau firme pe numele unor cetăţeni români cu situaţie economică precară şi le utilizau pentru importarea, depozitarea şi comercializarea de mărfuri produse în China. Mărfurile erau fie importate direct din China, fie aduse pe teritoriul ţării din Bulgaria, iar ulterior erau comercializate cu ridicata şi cu amănuntul, atât printr-o reţea naţională de magazine, cât şi on-line.

Inspectorii antifraudă fiscală au dispus şi aplicarea unor sancţiuni contravenţionale în cuantum total de 50.000 lei, iar depozitele au fost sigilate în vederea asigurării valorificării ulterioare a mărfurilor.

×