x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Antonescu: Nu vom avea sute de senatori, cum spune Băsescu, ci maximum 100

Antonescu: Nu vom avea sute de senatori, cum spune Băsescu, ci maximum 100

de Mediafax    |    15 Ian 2014   •   00:41
Antonescu: Nu vom avea sute de senatori, cum spune Băsescu, ci maximum 100

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi seară, că numărul senatorilor va fi de maximum 100, aceştia urmând să fie reprezentanţi ai regiunilor, însă decizia legată de numărul demnitarilor din Senat este legată de instituirea regiunilor.

 Antonescu a fost întrebat cum vede declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu legate de numărul de parlamentari anunţat de USL conform unei noi legi electorale.

"Senatul, care va avea un alt tip de atribuţii şi un alt mod de alegere, este, în viziunea noastră, direct legat de problema regionalizării, senatorii fiind reprezentanţi ai regiunilor. Vom vedea, vom discuta, într-o lege privitoare la alegerea Senatului şi la atribuţiile ei, dar până când nu avem Constituţia cu regiunile şi cu legea de regionalizare după aceea, avem timp până în 2016, atunci avem alegeri (parlamentare, n.r.). Evident că nu e vorba de alte sute de senatori, avem alte principii în alte legi (...) sub 100 vor fi, maximum 100, pentru că este vorba de un raport între deputaţi şi senatori", a declarat Antonescu la Realitatea TV.

Liderul PNL a mai afirmat că USL îşi păstrează decizia privind menţinerea bicameralismului.


×
Subiecte în articol: crin antonescu senatori basescu