x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Bruxelles - Usa PPE, deschisa PC

Bruxelles - Usa PPE, deschisa PC

de Carmen Vintila    |    30 Iun 2005   •   00:00
Bruxelles - Usa PPE, deschisa PC

Biroul Executiv al Partidului Popular European (PPE) a decis sa accepte cererea Partidului Conservator de afiliere la aceasta formatiune.

Membrii Biroului Executiv restrans al Partidului Popular European (PPE) au votat marti seara in unanimitate ca in septembrie PC si PD sa primeasca o adresa oficiala de afiliere.

Deputatul conservator Daniela Popa a anuntat ieri ca recomandarea membrilor Biroului Executiv restrans al PPE va fi supusa la vot in cadrul Biroului largit al PPE din 22-23 septembrie. Astfel, observatorii din PC isi vor putea desfasura activitatea la grupul politic al PPE, urmand ca in septembrie conservatorii sa fie primiti si in cadrul Partidului Popularilor Europeni. "Pentru noi aceasta intalnire a fost o mare realizare pentru ca ne-am gasit de fapt familia europeana, o familie europeana pentru care PC a optat inca din 2001", a declarat Popa, care a participat la Bruxelles, pe 27 si 28 iunie, la o reuniune largita a Biroului politic al PPE. "Am fost primiti prieteneste, si asta a demonstrat ca usa PPE este deschisa pentru noi", a spus Daniela Popa. Deputatul PC a explicat ca partidul trebuie sa indeplineasca anumite proceduri pana in toamna acestui an, "urmand ca la 22 si 23 septembrie sa primim OK-ul din partea PPE".

Liderul PC, Dan Voiculescu, prezent la conferinta de presa, a raspuns unei serii de intrebari ale ziaristilor. Intrebat despre o posibila fuziune cu celelalte partide populare, Dan Voiculescu a spus ca "chiar daca acest lucru se recomanda, inclusiv de marele grup parlamentar popular, noi nu dorim fuziune cu nimeni". "Noi nu dorim o fuziune pentru ca suntem un partid care avem o doctrina independenta, pe care nu vrem s-o topim in doctrina altor partide", a spus liderul PC. "Noi credem ca in Romania trebuie sa avem cateva partide populare, dar in acelasi timp suntem impotriva monopolului politic. Daca un grup popular ar insemna monopol politic, nu suntem de acord", a mai spus Dan Voiculescu.

REMANIERE. Cum tema remanierii a fost discutata intens in ultimile zile, Dan Voiculescu a raspuns unei intrebari pe aceasta tema, aratand ca decizia ii apartine premierului Tariceanu, dar "sunt cateva ministere care nu functioneaza sau care nu au utilitatea care a fost gandita cand s-a format Guvernul". El s-a referit la Ministerul Sanatatii si al Integrarii. Dan Voiculescu a aratat ca in cazul Ministerului Sanatatii este vorba "de o capacitate manageriala necorespunzatoare", avand in vedere criza medicamentelor si lipsa unor instrumente clare pentru rezolvarea problemelor din acest domeniu. "La Ministerul Integrarii cred ca ne-am cam integrat, adica nu stiu daca mai e nevoie de un minister pentru Integrare, poate un departament la Ministerul de Externe ar fi suficient", a spus liderul PC.

SEMNATURI
Purtatorul de cuvant al conservatorilor, Bogdan Ciuca, a anuntat ieri ca parlamentarii PC nu vor avea vacanta de vara. Ei vor trebui sa mearga in teritoriu pentru ca PC doreste ca pana in septembrie sa se stranga un milion de semnaturi de sustinere pentru proiectul de lege privind confiscarea averilor care nu pot fi justificate, initiat de liderul PC, Dan Voiculescu. Ciuca a mai spus ca reprezentantii PC sunt "satisfacuti" ca in urma cu doua zile si in Slovacia a fost adoptat un asemenea proiect legislativ din care vor incerca sa preia articole care ar putea fi aplicabile si in Romania.

×
Subiecte în articol: politic dan