x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cât i-a ajutat lui Dacian Cioloş pe liberali?

Cât i-a ajutat lui Dacian Cioloş pe liberali?

de Marius Gîrlașiu    |    01 Dec 2016   •   15:13
Cât i-a ajutat lui Dacian Cioloş pe liberali?
Sursa foto: DIANA OROS

Au mai rămas doar zece zile din campania electorală, iar voci autorizate din PNL se plâng că asocierea cu Dacian Cioloş nu a adus prea mari beneficii partidului, în ciuda faptul că liberalii sperau ca imaginea premierului să funcţioneze ca o locomotivă electorală pentru PNL. Somat de liberali să se trezească, Cioloş a reacţionat tardiv, atacând pe Facebook guvernarea Ponta.

 

Pasivitatea lui Dacian Cioloş a fost remarcată inclusiv de şefii de campanie ai PNL, care i-au transmis premierului să fie mai “tăios” la adresa adversarilor în ieşirile publice. “Domnul Cioloş ne-a spus că implicarea sa va fi limitată, adică doar prin Platforma România 100. Eu aştept ca Dacian Cioloş să vină acum şi să ia steagul PNL. Dacă ar fi să-i spun ceva, ar fi să-şi apere propriul Guvern, propria armată. Asta aş vrea. Aştept de la domnul Cioloş să-l pleznească cu dosul palmei pe Dragnea”, a fost ultimatumul transmis de Gheorghe Falcă, şeful de campanie al PNL. Îngrijorarea şefilor din Modrogan a ieşit la iveală săptămâna trecută, după o întâmplare petrecută la una dintre videoconferinţele conducerii centrale cu şefii din teritoriu. Aflat încă la timonă, Vasile Blaga a răbufnit după ce unul dintre liderii locali i-a spus că în teritoriu campania merge bine. “Merge bine pe dracu`!”, ar fi tunat Buldogul în spatele uşilor închise. Îndemnat de liberali să iasă la atac, Cioloş s-a activat printr-o postare în care a desfiinţat Guvernul Ponta. ”Văd zilnic cum cei care acum un an, acum doi ani, se aflau la guvernare şi ar fi trebuit să-şi facă treaba, se declară îngrijoraţi de faptul că subvenţiile pentru fermieri au fost plătite cu întârziere anul acesta. Banii ar fi intrat mai devreme în conturile agricultorilor dacă guvernul precedent ar fi alocat resursele financiare şi ar fi creat cadrul legal pentru dezvoltarea sistemului IT de plată a subvenţiilor, la care nu s-a lucrat deloc până în noiembrie 2015”, a punctat premierul pe Facebook.

 

A atacat doar pe Facebook

Implicarea lui Cioloş în campania PNL nu a avut însă efectul aşteptat de liberali, având în vedere că scorul partidului a rămas sub 30% în majoritatea sondajelor. Singurele atacuri ale premierului la adresa lui Liviu Dragnea şi a adversarilor din PSD au venit doar în postări pe pagina de Facebook, prea puţin pentru a influenţa totuşi opţiunile nehotărâţilor. Unul dintre atacuri a avut ca temă supoziţiile lui Liviu Dragnea, conform căruia procesul de achiziţie a Cuminţeniei Pământului va fi anchetat de procurori. “Nicio grijă, domnule Dragnea, procesul de achiziție decurge firesc, conform legii, pentru că acest guvern nu știe să facă lucrurile altfel și nici nu vrea să învețe de la PSD”, a răspun Cioloş pe Facebook. Dragnea a mai primit o replică de la Cioloş după ce a insinuat că premierul va ajuta PNL şi USR să fraudeze alegerile. “Știu că dumnealui este un om cu experiență în organizarea alegerilor și mai știu că, în trecut, nu totul a mers bine din acest punct de vedere”, a fost răspunsul lui Cioloş, cu trimitere subtilă către condamnarea şefului PSD pentru fraudarea Referendumului din 2012.

 

Dacian Cioloş, prim-ministru: În ciuda unor “cadouri” lăsate de guvernul Ponta, până în luna august am reușit să plătim peste 96% din subvențiile aferente anului 2015. Problema agriculturii românești este că de 27 de ani este tratată ca un bazin electoral, o sursă de voturi manevrată populist de la un ciclu electoral la altul.

×