x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ce va face Liviu Dragnea dacă propunerea sa pentru funcţia de premier va fi refuzată

Ce va face Liviu Dragnea dacă propunerea sa pentru funcţia de premier va fi refuzată

21 Dec 2016   •   12:33
Ce va face Liviu Dragnea dacă propunerea sa pentru funcţia de premier va fi refuzată
Sursa foto: Christian Silva/Intact Images

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, că nu va face o altă propunere de premier în cazul în care şeful statului Klaus Iohannis va refuza nominalizarea lui Sevil Shhaideh. 

"Eu nu voi mai veni cu o altă propunere. Dacă va fi refuzată, ne vedem în altă parte. (...) Am spus de la început că noi vom avea o singură propunere. Punct. Nu vom veni cu o altă propunere. Dacă această propunere va fi refuzată neexistând niciun motiv constituţional sau din punct de vedere al drepturilor fundamentale să fie refuzată, atunci vom înţelege că nu s-ar dori ca cei care au câştigat alegerile şi au majoritate să facă Guvernul. Nu are rost să venim cu a doua propunere", a spus Dragnea, după consultările de la Palatul Cotroceni. 

El a susţinut că nu are nicio relaţie de rudenie cu Sevil Shhaideh, adăugând că aceasta este membru PSD din iulie 2015. 

Liderul social-democraţilor a precizat că "orice Guvern care este instalat pleacă cu gândul şi cu speranţa că are un mandat plin". 

Potrivit lui Liviu Dragnea, pe Sevil Shhaideh o recomandă pentru funcţia de prim-ministru "capacitatea de muncă, ştiinţa administraţiei, viziunea de dezvoltare, o foarte bună pregătire pe absorbţia de fonduri europene". 

"Sevil are autoritate prea mare, câteodată prea mare", a spus liderul PSD. 

El a explicat şi afirmaţiile cu privire la modul în care va arăta propunerea de premier. "Eu am plecat de la o întrebare glumeaţă la o emisiune. (...) Am răspuns şi eu în glumă. M-au întrebat cum arată premierul, pentru că mi se tot puneau întrebări dacă e blond, brunet, scund, deci cum arată şi am spus că arată bine şi doamna Sevil Shhaideh arată bine", a declarat Dragnea. 

De asemenea, el a subliniat, întrebat în acest sens, că Sevil Shhaideh este cetăţean român care are toate drepturile. 

Dragnea a susţinut că nu va avea niciodată o atitudine de a conduce sau coordona ceva din umbră, ci ceea ce va face va fi asumat public. 

Liderul PSD a afirmat că, în cazul în care premierul va fi desemnat săptămâna aceasta, săptămâna viitoare va exista şi Guvernul. 

"Nu avem de gând să pornim niciun conflict, dar dacă demersul nostru, atitudinea noastră, legitimitatea dată de vot nu vor fi respectate, atunci vom acţiona în consecinţă. Cu toate astea, eu (...) plec de la prezumţia de bună credinţă a preşedintelui, pe care o aşteptăm să se exercite în zilele următoare. Nu voi genera niciun război, dar nu am fugit şi nu voi fugi niciodată de pe câmpul de luptă", a adăugat preşedintele PSD. 

Liviu Dragnea a mai spus că discuţia cu şeful statului a fost destul de aşezată şi normală. 

"I-am spus că ne interesează şi este deja prins în programul nostru ca stabilitatea macro-economică să fie menţinută, elementele de securitate ale României să fie menţinute şi întărite. I-am reiterat angajamentul nostru care nu este schimbat şi este prevăzut deja în buget de 2% din PIB pentru Apărare. De asemenea, i-am spus dlui preşedinte că şi Guvernul va fi format, în cazul în care va accepta această propunere, din oameni care merg acolo la muncă şi sunt deschişi pentru colaborare în limitele Constituţiei şi ale legislaţiei cu toate instituţiile statului român, cu condiţia ca toate instituţiile să înţeleagă că sunt instituţiile statului român şi trebuie să acţioneze instituţional şi nu împotriva românilor", a adăugat Dragnea. AGERPRES

×