x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Conflictul dintre palate a ajuns şi la Vatican

Conflictul dintre palate a ajuns şi la Vatican

de Adrian Ilie    |    14 Mai 2018   •   10:03
Conflictul dintre palate a ajuns şi la Vatican

Premierul Viorica Dăncilă şi-a încheiat ieri vizita la Vatican, însă vizita a iscat un nou conflict cu preşedintele Iohannis pe tema venirii Papei Francisc la Bucureşti. Dincolo de criticile preşedintelui, Dăncilă s-a întâlnit şi cu reprezentanţi ai Comunităţii Sant' Egidio, care a avut un rol important şi în organizarea vizitei în România a Papei Ioan Paul al II-lea.

 

Potrivit unui comunicat al Guvernului, conducerea Comunităţii Sant' Egidio a salutat intenţia Papei Francisc de a vizita România în 2019. „Şeful Executivului a evidenţiat aspecte legate de vizita la Sfântul Scaun şi primirea sa de către Papa Francisc. Totodată, premierul Dăncilă a apreciat implicarea Comunităţii Sant'Egidio în organizarea vizitei Papei Ioan Paul al II-lea în România, prima vizită a unui papă în ţara noastră”, a transmis Guvernul. Părţile au abordat şi subiectul colaborării în unele proiecte umanitare, precum prezentarea unei expoziţii în Bucureşti, sub înaltul patronaj al Guvernului, referitoare la copiii cu sindrom Down. Detaliile colaborării vor fi perfectate de către actriţa Manuela Hărăbor, consilier onorific al prim-ministrului. Tot duminică, Dăncilă a vizitat şi Accademia din Romania din Roma. Între timp, la Bucureşti, preşedintele Iohannis acuză din nou uzurparea atribuţiilor sale de către Executiv, susţinând că o eventuală vizită a Papei va fi perfectată de către Sfântul Scaun şi Administraţia Prezidenţială. „La acest nivel şi chiar în relaţia cu Vaticanul există nişte reguli şi nişte norme foarte clare. Atunci când vor fi lămurite absolut toate detaliile, atunci se va anunţa simultan şi de către Vatican, şi de către Administraţia Prezidenţială, şi nu de alţi vizitatori sau audiaţi întâmplător”, a spus, sâmbătă, Klaus Iohannnis.

 

Premierul Viorica Dăncilă a abordat subiectul întrevederii cu Papa Francisc şi într-o convorbire telefonică avută cu episcopul ortodox al Italiei, Siluan, aflat la Paris la Congresul Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale şi Meridionale. 

×