x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică DNA crede că Tăriceanu minte a doua oară

DNA crede că Tăriceanu minte a doua oară

de Georgiana Ionita    |    16 Sep 2016   •   08:22
DNA crede că Tăriceanu minte a doua oară
Sursa foto: LIVIU SOVA / AGERPRES FOTO

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a fost audiat ieri dimineață, timp de două ore, ca martor cheie în dosarul numiri lui Liviu Mihaiu în funcția de guvernator al Deltei Dunării. După audieri, procurorii DNA au decis să îl supună pe liderul ALDE la testul cu detectorul de minciuni. Al doilea om în stat acuză procurorii că se implică în campania pentru parlamentare.

Trimis în judecată pentru mărturie mincinoasă și favorizarea infractorului în dosarul retrocedării fermei Băneasa și a unei părți din Pădurea Snagov, C.P. Tăriceanu va fi trimis la testul poligraf, după acuzațiile lansate de Sorin Ovidiu Vântu în dosarul fostului viceguvernator al BNR Bogdan Olteanu. Omul de afaceri susține că ar fi plătit două milioane de euro pentru numirea lui Liviu Mihaiu în funcția de guvernator al Deltei Dunării în 2008, bani care s-ar fi împărțit frăţeşte între Bogdan Olteanu și premierul de atunci, Călin P. Tăriceanu. “Am acceptat fără ezitare propunerea procurorului să mă supun de bună-voie testului poligraf, chiar dacă acesta nu este recunoscut drept probă în faţa instanţei. Altfel, nu aveam nicio obligaţie procedurală şi nimeni nu putea să-mi impună acceptarea acestui test”, a explicat Tăriceanu într-un comunicat.

“Nu sunt adeptul telejustiţiei”

După două ore de audieri, Tăriceanu a mărturisit însă că nu a avut loc o confruntare între el și Bogdan Olteanu, adus la sediul DNA în timpul audierii sale. “Nu a fost nicio confruntare. Având în vedere că cercetarea nu este publică, alte informații nu pot să vă dau. Ştiţi că nu sunt adeptul telejustiţiei”, a declarat şeful Senatului la ieşirea din sediul DNA. “Mă aştept ca, în perioada care a mai rămas până pe 11 decembrie, DNA să-şi înteţească atacurile împotriva unor lideri politici, aşa cum s-a mai întâmplat înaintea alegerilor locale, când mulţi candidaţi au fost scoşi din cursă de procurori, după care s-a aşternut liniştea pe dosare ce păreau extrem de consistente şi care au fost intens mediatizate”, a acuzat Tăriceanu.

 

Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului: Scopul vădit al conducerii DNA manifestat în ultima vreme este încercarea de a-mi compromite imaginea publică în perspectiva alegerilor parlamentare. Acest modus operandi al conducerii DNA este posibil şi din cauza faptului că procurorii nu răspund în niciun fel pentru abuzurile pe care le comit

×