x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Verstappen câștigă pentru a cincea oară în sezon, după ce l-a învins pe Norris la Imola

Verstappen câștigă pentru a cincea oară în sezon, după ce l-a învins pe Norris la Imola

de Redacția Jurnalul    |    19 Mai 2024   •   19:28
Verstappen câștigă pentru a cincea oară în sezon, după ce l-a învins pe Norris la Imola
Sursa foto: Hepta

Max Verstappen, de la Red Bull, a reușit să țină piept atacului de final al lui Lando Norris, de la McLaren, și a câștigat duminică Marele Premiu de la Imola, cu un avans de mai puțin de o secundă. Victoria a fost a cincea în șapte curse în 2024, a 59-a din carieră și a treia consecutiv la Imola.

Olandezul s-a impus anul acesta, după ce cursa de anul trecut de pe circuitul italian a fost anulată din cauza unor inundații puternice.

„Nu mai aveam aderență. Alunecam foarte mult. L-am văzut pe Lando apropiindu-se. Ultimele 10 tururi au fost la podea", a declarat ușurat Verstappen, care părea pregătit pentru o nouă victorie ușoară, dar a trebuit să muncească pe final pentru victorie.

„Este dificil atunci când pneurile nu mai funcționează și trebuie să mergi la podea. Nu îmi puteam permite să fac prea multe greșeli. Din fericire, nu am făcut-o".

Charles Leclerc de la Ferrari a ocupat locul al treilea pe circuitul de casă al echipei italiene, la 7,916 secunde, pentru al patrulea podium al sezonului, urmând să evolueze pe teren propriu și săptămâna viitoare, în cursa care va avea loc la Monaco.

Victoria a extins avansul lui Verstappen în campionat la 48 de puncte, Leclerc fiind acum cel mai apropiat rival al său, după ce Sergio Perez de la Red Bull a plecat de pe locul 11 și a terminat doar pe locul 8.

Oscar Piastri de la McLaren a terminat pe locul patru, iar Carlos Sainz de la Ferrari a încheiat al cincilea. Perechea Mercedes formată din Lewis Hamilton și George Russell s-au clasat pe locurile șase și șapte.

Lance Stroll a fost al nouălea pentru Aston Martin, iar Yuki Tsunoda a obținut ultimul punct pentru echipa Red Bull RB din Faenza în cursa de acasă.

Verstappen l-a ținut în frâu pe Norris după un start fără incidente, primii patru clasați rulând apoi în ordinea de pe grilă pe un circuit unde depășirile sunt destul de dificile.

Ceea ce părea a fi una dintre cele mai plictisitoare curse de până acum în acest an a prins viață pe măsură ce Norris a început să reducă din avansul lui Verstappen în ultimele tururi.

El a fost la 1,1 secunde în urma lui la începutul ultimului tur, dar nu a avut timp sufiicient pentru o clasare pe prima treaptă.

„Mă doare să o spun, dar dacă mai aveam încă unul sau două tururi cred că l-aș fi ajuns", a declarat britanicul.

„Acum suntem într-un punct în care putem spune că suntem în cursă cu Ferrari și Red Bull. Trebuie să ne obișnuim cu asta. Acum ne luptăm pentru primul și al doilea loc".

Alex Albon, de la Williams, a primit o penalizare de 10 secunde pentru o schimbare greșită a pneurilor, thailandezul fiind nevoit să revină la boxe pentru o a doua oprire din cauza unei roți față suspecte de a fi slăbită.

Fernando Alonso de la Aston Martin a atras și el atenția când frânele sale stânga față au luat foc la boxe.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Verstappen imola