x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dragnea l-a învăţat pe Grindeanu să dea la ştiucă. Constantin a căzut în plasa lui Tăriceanu

Dragnea l-a învăţat pe Grindeanu să dea la ştiucă. Constantin a căzut în plasa lui Tăriceanu

de Marius Gîrlașiu    |    27 Mar 2017   •   08:30
Dragnea l-a învăţat pe Grindeanu să dea la ştiucă. Constantin a căzut în plasa lui Tăriceanu

Liviu Dragnea s-a lăudat pe Facebook cu o captură impresionantă de ştiucă reuşită în Deltă la teambuilding-ul sena­torilor PSD. Dragnea a ţinut să eviden­ţieze diferenţa de clasă dintre el şi premierul Sorin Grindeanu în privinţa calităţilor de pescar.

„În acest sfârșit de săptămână, l-am învățat pe Sorin să pescuiască. Marea ruptură între Parla­ment și Guvern a avut loc: eu am prins 17 știuci și el 9. Eu cred că e foarte bine pentru un începător care nu pusese nici­odată mâna pe o lansetă! La vâsle, un ecologist: Marcel Ciolacu”, a scris Dragnea pe Facebook.

La scurt timp după postarea liderului PSD, liderii ALDE au decis să-i retragă sprijinul politic vicepre­mierului Daniel Constantin. Propunerea de retragere a sprijinului politic pentru vicepremier a fost făcută de vicepreşedin­tele ALDE, Andrei Gerea. Reuniţi într-o şedinţă a Biroului Politic la Parlament, oamenii lui Tăriceanu au luat hotărârea cu majoritate de voturi: doar 12 au votat împotriva deciziei și cinci s-au abținut. Restul de 86 de voturi au fost pentru retragerea sprijinului, iar decizia va fi comunicată premierului Sorin Grindeanu. „Acum mingea e în terenul lui Dragnea şi Grindeanu, dacă vor accepta o decizie care nu are nicio legătură nici cu statutul, nici cu legalitatea”, a reacţionat Constantin după şedinţa ALDE. Ceea ce înseamnă că situaţia vicepremierului ar putea dinamita coaliţia de guvernare, în condiţiile în care prim-ministrul este cel care ar trebui, teoretic, să-i ceară lui Constantin să se retragă din Guvern. Ca răspuns, C.P. Tăriceanu l-a numit pe Constantin „cântăreţul pe faţă al bino­mului şi al trinomului”, acuzându-l pe liderul foştilor PC-işti că este acope­ritul sistemului şi „a pus în pericol libera­lismul partidului”. Ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, Graţiela Gavri­lescu, ar urma să preia funcţia de ministru al Mediului, ocupată în prezent de Constantin. În locul ei, liderul grupului senatorial ALDE, Viorel Ilie, urmează să devină ministru pentru Relaţia cu Parla­mentul.

×