x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Generalul Gabriel Oprea a venit cu copiii la DNA 

Generalul Gabriel Oprea a venit cu copiii la DNA 

de Georgiana Ionita    |    08 Dec 2016   •   19:40
Generalul Gabriel Oprea a venit cu copiii la DNA 
Sursa foto: GRIGORE POPESCU / AGERPRES FOTO

Fostul vicepremier Gabriel Oprea s-a prezentat ieri dimineață în fața procurorilor DNA pentru a fi audiat în dosarul accidentului în care și-a pierdut viața polițistul Bogdan Gigină, caz în care Generalul este acuzat de ucidere din culpă. Anchetatorii i-au chemat la audieri și pe cei doi copii ai săi, Ana Maria și Gabriel junior, cărora li s-a comunicat sechestrul instituit pe o parte din averea comună. Familia poliţistului decedat cere despăgubiri de 9 milioane de euro.

Deși cei doi copii ai Generalului nu au nicio implicare în dosarul în care fostul lider UNPR este acuzat de ucidere din culpă, Ana Maria Oprea și Gabriel Oprea jr. au mai multe proprietăți comune cu tatăl lor. Numai anul acesta, fostul vicepremier şi-a împroprietărit odraslele cu patru imobile. Astfel că procurorii DNA au pus sechestru atât pe o parte din averea lui Oprea, cât și pe o parte din bunurile înstrăinate copiilor. “Interesul naţional” a ajuns, ieri dimineaţă, la sediul DNA pentru a i se aduce la cunoştinţă probele din dosarul în care este acuzat de moartea poliţistului Bogdan Gigină, însă a refuzat să facă vreo declaraţie înainte de a se întâlni cu procurorii.

 

De fapt, mortul e de vină

Surse judiciare au anunţat că familia lui Bogdan Gigină s-a constituit parte civilă în dosar și a cerut daune morale și materiale în valoare de 9 milioane de euro de la Oprea și de la firma care a săpat groapa în care polițistul și-a pierdut viața, în octombrie 2015, în timp ce deschidea coloana oficiala a fostului vicepremier. Ancheta s-a extins iar procurorii DNA l-au pus sub acuzare și pe Petre Mazilu, patronul firmei de gaze care a săpat groapa în care a căzut tânărului polițist. “Am fost chemat ca suspect. Probabil că o mare vină o are și tânărul și păcat că a murit așa de tânăr.  Semnalizarile au fost corecte. El știa de ea (n.r. de groapă) când a ajuns acolo, în intersecție, din informații, erau doi politiști care restricționau circulația în momentul trecerii coloanei'', a şocat Mazilu. Gabriel Oprea s-a prezentat la audieri și pe 17 octombrie, după ce președintele Klaus Iohannis a avizat începerea urmăriririi penală a fostului vicepremier, sub acuzația de ucidere din culpă în dosarul morții tânărului polițist. În seara de 20 octombrie 2015, în jurul orei 19, agentul de poliție Bogdan Gigină, care făcea parte din dispozitivul de însoțire a lui Gabriel Oprea, ministru de Interne la acea vreme, a fost implicat într-un accident de circulație în care și-a pierdut viața.

 

fragment din referatul DNA: Viteza de deplasare (84 de km/h) era stabilită în mod implicit de către ministrul de interne prin comunicarea destinaţiei şi a momentului precis la care acesta trebuia să ajungă la destinaţie. De altfel, acesta era singurul în măsură să solicite mărirea vitezei de deplasare dincolo de depăşirea limitei de siguranţă

 

×