x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Încă o DEMISIE în PNL

Încă o DEMISIE în PNL

17 Dec 2016   •   12:34
Încă o DEMISIE în PNL

Preşedintele organizaţiei municipale PNL Galaţi, Nicuşor Ciumacenco, şi-a anunţat demisia, vineri seara, pe pagina de Facebook şi i-a cerut demisia şi liderului organizaţiei judeţene PNL, Victor Paul Dobre. 

Demisia survine în urma rezultatelor slabe obţinute la alegerile parlamentare din 11 decembrie, unde PNL Galaţi a obţinut rezultate sub scorul naţional: la Senat - 17,14%, iar la Camera Deputaţilor - 16,40%. În municipiul Galaţi rezultatele au fost şi mai slabe: la Senat 14,10%, iar la Camera Deputaţilor 13,24%. În urma alegerilor, PNL a obţinut la Galaţi doar două mandate, unul la Camera Deputaţilor, adjudecat de Victor Paul Dobre şi unul la Senat, adjudecat de consilierul local George Stângă, liderul TNL Galaţi. 



"La alegerile parlamentare am fost obligat să girez o listă în fruntea căreia se afla un om care nu vrea să înţeleagă că nu mai este demult apreciat de gălăţeni. Cum s-au format listele: prima poziţie a revenit, conform algoritmului, vechilor liberali şi, cum nimeni altcineva dintre ei nu a îndrăznit să se înscrie, Dobre a ocupat nestingherit locul. A doua poziţie revenea vechiului PDL, iar confruntarea în interiorul partidului a fost între mine şi Mircea Nicu Toader. Am obţinut fără probleme a doua poziţie. Doar că, alături de Victor Paul Dobre, o persoană care nu a fost niciodată în graţiile electoratului, a urmat dezastrul previzibil: am pierdut jumătate din voturile pe care le-am obţinut în urmă cu câteva luni, când candidam la primărie. Reproşurile primite din partea alegătorilor: prezenţa alături de Dobre! De ce nu m-am revoltat înainte? Pentru că eram în precampanie şi ar fi dăunat, cu siguranţă, partidului!", a scris Ciumaceno, pe Facebook 



Ciumacenco şi-a anunţat demisia şi a anunţat că este nevoie de o nouă conducere în PNL Galaţi. 

"Îmi asum bărbăteşte rezultatul prost din urmă cu câteva zile şi-mi prezint demisia din funcţia de preşedinte al organizaţiei municipale a PNL Galaţi. Consider că, dacă iubesc acest partid, la fel ar trebui să procedeze toţi cei care au condus aceste alegeri, în frunte cu Victor Paul Dobre. Este nevoie de o echipă nouă, dacă vrem să mai salvăm ceva", a precizat Ciumacenco pe Facebook. 

Preşedintele organizaţiei judeţene PNL Galaţi, Victor Paul Dobre, a declarat că nu este momentul să demisioneze pentru că la începutul anului viitor vor fi alegeri în filială. 



,,Întotdeauna înţeleg că oamenii sunt supăraţi, are şi el (Ciumacenco-n.r.) frustrarea lui, pot să înţeleg, mai departe modul de manifestare ţine de felul de a fi al fiecăruia. Au fost discuţii în legătură cu demisia mea, urmează să avem alegeri, probabil în primăvară, se va stabili un calendar", a spus Dobre

Citește și:

Sergiu Moroianu, vicepreședinte USR, a fost exclus din partid 

×