El nu a putut să precizeze dacă punctul de pornire pentru legea minorităţilor va fi proiectul UDMR depus în Camera Deputaţilor.
"Se porneşte de la intenţia noastră de a modifica. Avem un proiect de lege care trebuie discutat. Este în Camera Deputaţilor. Dacă vrem să fim foarte pragmatici şi foarte operativi atunci trebuie să începem discuţia pe baza proiectului nostru, care urmează să fie amendat", a spus liderul UDMR, citat de Agerpres.
De asemenea, Kelemen Hunor s-a declarat optimist în legătură cu votul în Parlament pe acest proiect de lege, în condiţiile în care există majoritate şi voinţă politică.
"Sigur, în cazul în care nu există majoritate sau nu există voinţă suntem într-o altă situaţie şi vom discuta atunci. Asumarea este un instrument constituţional, dar în protocol noi nu am prevăzut altceva decât adoptarea Legii statutului minorităţilor naţionale", a afirmat liderul UDMR.
În ceea ce priveşte regiunile de dezvoltare, preşedintele UDMR a spus că legea are ca termen de adoptare anul 2012.
"Acolo termenul este până la sfârşitul mandatului. Trebuie finalizat acest proiect fiindcă şi la nivelul Uniunii Europene trebuie să fie discuţii pentru proiecţia bugetară care începe în 2013", a spus Hunor.
El a mai declarat că formaţiunile din coaliţie acceptă că varianta actuală a Legii electorale nu este cea mai bună, dar s-a abţinut să ofere o soluţie proprie.
"Pe plan legislativ sunt câteva priorităţi pentru UDMR: adoptarea legii minorităţilor, un proiect dezbătut 5 ani, a fost trimis în Parlament încă din perioada Guvernului Tăriceanu şi a fost susţinut de UDMR, PD şi PNL. Cred că, dacă există voinţă politică, dacă există majoritate parlamentară, acest proiect poate fi adoptat foarte repede. Noi considerăm că regiunile de dezvoltare, în forma lor actuală, nu mai corespund necesităţilor solicitărilor societăţii româneşti. Considerăm că, până în 2012, aceste regiuni trebuie regândite, reorganizate", a conchis Kelemen Hunor.
Citește pe Antena3.ro