x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Klaus Iohannis, la DNA

Klaus Iohannis, la DNA

16 Sep 2014   •   11:05
Klaus Iohannis, la DNA
UPDATE 11:47 - Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat, la ieşirea de la Direcţia Naţională Anticorupţie, că şi-a susţinut plângerea în legătură cu ordonanţa privind migraţia aleşilor locali. "Mi-am susţinut plângerea, am reiterat motivele acestei plângeri şi, astfel, a fost îndeplinită procedura", a afirmat Klaus Iohannis.
....................................................................

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, s-a prezentat azi la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Iohannis va fi audiat în calitate de martor în legătură cu ordonanţa privind migraţia aleşilor locali. El nu a făcut nicio declaraţie la intrare în sediul DNA.

Audierea preşedintelui PNL vine după ce, pe 9 septembrie, acesta a depus o plângere penală la DNA împotriva vicepremierului Liviu Dragnea, pe care îl acuză de abuz în serviciu în legătură cu ordonanţa privind aleşii locali.

"Eu m-am îndreptat împotriva iniţiatorului acestei ordonanţe iar dacă DNA constată că este o faptă penală care implică mai mulţi, atunci din oficiu se va autosesiza şi va extinde cercetările. Noi nu avem date, nu reuşim să aflăm ce se întâmplă în interiorul Guvernului, nu înţelegem motivaţiile pentru care Guvernul, cu toate avertizările şi de la noi şi de la alţii, a procedat totuşi la aprobarea acestei ordonanţe. Şi atunci, trebuie să intervină cineva care prin lege are dreptul să meargă şi să verifice concret cum şi de ce", declara Iohannis într-o conferinţă de presă.

Pe 12 septembrie, DNA a anunţat că procurorii au început urmărirea penală in rem, cu privire la faptă, în dosarul constituit ca urmare a plângerii PNL faţă de emiterea ordonanţei privind migraţia aleşilor locali.

×