x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Licitaţie pentru UNPR. Dragnea face contraofertă

Licitaţie pentru UNPR. Dragnea face contraofertă

de Marius Gîrlașiu    |    24 Iun 2016   •   11:57
Licitaţie pentru UNPR. Dragnea face contraofertă
Sursa foto: Adrian Manolache

În toiul negocierilor cu liberalii, care le-au propus fuziunea prin absorbţie, oamenii lui Valeriu Steriu au mai primit o ofertă. Liviu Dragnea le-a promis deputaţilor şi senatorilor UNPR că va negocia cu fiecare în parte un loc pe listele PSD pentru alegerile parlamentare. Dragnea recunoaşte că şi-a dorit şi el fuziunea cu partidul Generalului Oprea.

“Noi am fost dispuşi, suntem dispuşi să discutăm cu fiecare parlamentar UNPR pentru a vedea în ce măsură fiecare dintre ei îşi poate continua mandatul după alegerile parlamentare”, a declarat Liviu Dragnea, într-un interviu pentru DC News. Oferta liderului PSD a încurcat planurile liberalilor, care negociază de zor fuziunea prin absorbţie cu UNPR. PNL le-ar fi propus progresiştilor 18 locuri pe listele pentru alegerile din toamnă şi funcţii de conducere în partid, însă liderul PSD susţine că liberalii joacă la cacealma. “Nu ştiu cum de nu înţeleg cei de la UNPR marea păcăleală pe care le-o pun în faţă cei de la PNL. Planul e să-i păcălească şi după fuziune să le spună că nu se mai pot da 18 mandate. Nici măcar zece, ci doar unul-două pentru câţiva din conducerea UNPR”, i-a avertizat Dragnea pe parlamentarii UNPR. Liderul PSD a recunoscut că varianta fuziunii prin absorbţie cu UNPR a fost luată în calcul şi în Kiseleff, chiar înainte de discuţiile purtate de Valeriu Steriu cu Alina Gorghiu şi Vasile Blaga. “Eu, de exemplu, dacă nu greşesc, de o lună, o lună şi ceva, dacă nu chiar două luni, i-am propus domnului Steriu proiectul de fuziune între PSD şi UNPR. De asta am rămas surprins, că despre fuziunea PSD – UNPR n-am primit un răspuns clar, în schimb se cochetează cu fuziunea PNL – UNPR”, a declarat Dragnea publicaţiei online. Înaintea alegerilor locale, social-democraţii au semnat un protocol cu partidul condus la acea vreme de Gabriel Oprea. Alianţa cu UNPR a rămas funcţională şi la nivelul Parlamentului după căderea Guvernului Ponta în noiembrie 2014.

 

Liviu Dragnea, preşedinte PSD: ”Nu vreau să intru la licitaţii cu PNL pentru UNPR. Nu mi se pare onorant pentru PSD. Noi nu suntem genul de partid care să se folosească de nişte parteneri şi apoi să-i arunce”

 

Dacă liberalii negociază cu liderii UNPR, Liviu Dragnea le-a făcut o ofertă directă parlamentarilor UNPR

 

 

 

 

 

×