x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Cele mai bune telefoane Android cu senzor telefoto din 2024

Cele mai bune telefoane Android cu senzor telefoto din 2024

de Redacția Jurnalul    |    18 Mai 2024   •   08:20
Cele mai bune telefoane Android cu senzor telefoto din 2024
Sursa foto: Hepta

Cele mai bune telefoane Android cu senzor telefoto din 2024 au impresionat nu doar cu ajutorul camerei, dar și cu celelalte specificații tehnice pe care le au.

Potrivit useit.ro, atunci când utilizatorii vorbesc despre telefoanele cu cele mai bune camere, de obicei se referă la senzorul principal. Acesta e extrem de important, dar pentru ca un smartphone să fie considerat în topul celor mai bune din punct de vedere al camerelor, tot sistemul trebuie să fie impresionant.

Dincolo de senzorul principal, experții recomandă ca un smartphone să aibă o cameră ultrawide, pentru a ajuta cu imaginile cu peisaje, de exemplu. 

Pentru ca smartphone-urile să ajungă la următorul nivel, producătorii au integrat un al 3-lea senzor. Pe cele mai bune dispozitive, potrivit Android Police, cea de-a 3-a cameră e una telefoto.

Cele mai bune telefoane Android cu senzor telefoto din 2024

Un senzor telefoto ajută la surprinderea imaginilor de la distanță. Acest senzor oferă smartphone-ului abilități de zoom. Puține telefoane oferă și acest senzor. Dintre acestea, doar unele dintre ele au integrat senzorul într-un mod impresionant. 

Iată care sunt cele mai bune telefoane Android cu senzor telefoto din 2024, potrivit Android Police: 

Google Pixel 8 Pro 

Google Pixel 8 Pro e considerat cel mai bun smartphone lansat de Google până acum. Are un sistem impresionant de camere, dincolo de celelalte specificații tehnice. Ca urmare, mulți îl consideră și unul dintre cele mai bune smartphone-uri care se găsesc acum pe piață. 

Telefonul a obținut scoruri impresionante în teste și are 3 camere inedite, ce oferă un sistem versatil. Camera telefoto e de 48 MP și are 5x zoom optic. Acesta poate ajunge la 30x dacă utilizatorii folosesc Super Res Zoom. Google folosește AI pentru a determina cum ar trebui să arate imaginea. Ceea ce duce la o imagine mult mai clară decât în mod obișnuit. 

Samsung Galaxy S24 Ultra

Potrivit Android Police, sistemul de camere oferit de Samsung Galaxy S24 Ultra e cel mai impresionant din acest an. Dar vine și cu un preț pe măsură. Se numără printre cele mai bune telefoane Android cu un senzor telefoto 10 MP, xu zoom optic 3x. Are și o funcție care poate detecta autofocus. 

S24 Ultra are și un senzor telefoto periscop cu 5x zoom optic. Are și o cameră principală de 200 MP și una ultrawide de 12 MP. Potrivit zvonurilor, Samsung s-ar pregăti să lanseze și o baterie AI în curând.

OnePlus 12

OnePlus 12 are o cameră telefoto periscop de 64 MP, cu zoom optic 3x. Are și o cameră principală de 50 MP și una ultrawide de 48 MP. 

Cu ajutorul acestui sistem, OnePlus 12 oferă imagini clare și e impresionant chiar și în condiții de luminozitate scăzută. Potrivit unui raport recent, OnePlus va integra AI-ul Google Gemini în smartphone-uri în curând.

Samsung Galaxy S24

Samsung Galaxy S24 e unul dintre cele mai bune telefoane Android cu senzor telefoto din 2024 și are și un preț accesibil. Mai ales în comparație cu alte smartphone-uri de pe listă. De obicei, cele mai bune sisteme de camere sunt instalate în telefoanele flagship. 

Dar Galaxy S24 e un model de bază ce a impresionat. Are o cameră telefoto de 10 MP și un senzor principal de 50 MP, plus unul ultrawide de 12 MP.

×
Subiecte în articol: telefoane android senzor telefoto 2024