x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică MRU: Trebuie să ne luăm ţara înapoi! Suntem mulţi, nu suntem proşti şi nici laşi

MRU: Trebuie să ne luăm ţara înapoi! Suntem mulţi, nu suntem proşti şi nici laşi

04 Iul 2012   •   12:44
MRU: Trebuie să ne luăm ţara înapoi! Suntem mulţi, nu suntem proşti şi nici laşi

Fostul premier Mihai Razvan Ungureanu considera ca "USL a devenit o amenintare la adresa stabilitatii Romaniei" si ca, dupa ziua de marti, intreaga politica din Romania "a fost acaparata de un grup mafiot si tara intreaga ajunge la cheremul acestuia".

"USL a devenit o amenintare la adresa stabilitatii Romaniei. Singura mare greseala a acestui plan organizat minutios este urmatoarea: ne dispretuiesc si ne considera prosti si lasi. Se inseala amarnic. Suntem multi, vom fi si mai multi, nu suntem prosti si le vom dovedi ca nu suntem lasi. Trebuie sa fim constienti ca totul depinde de noi, ca din momentul acesta responsabilitatea pentru prezentul si viitorul Romaniei depinde de fiecare cetatean. Trebuie sa ne luam tara inapoi!", a declarat Mihai Razvan Ungureanu pentru Mediafax.

In opinia lui Ungureanu, ceea ce se intampla in Romania demonstreaza ca "ordinea constitutionala este suspendata", iar obligatia tuturor cetatenilor este recuperarea drepturilor si a libertatilor garantate de legea fundamentala a oricarui stat democratic, Constitutia.

El crede ca au fost atacate in ultimile zile toate institutiile fundamentale ale statului - Parlament, Curtea Constitutionala, Avocatul Poporului, Presedintie.

"Ne confruntam cu o situatie in care o organizatie politica nu mai respecta nicio lege, nicio regula, in ciuda declaratiilor si a iesirilor publice ale reprezentantilor ei. Nu mai este respectata nicio norma, nu mai este respectata nicio cutuma. Nu se spune ca «aceasta este lupta politica, asa este jocul politic». Jocul lor politic poate ca este asa, dar nu au dreptul sa se joace cu tara noastra si cu viata noatra ca sa-si protejeze privilegiile, averile, ca sa scape de condamnari si ca sa nenoroceasca destinul familiilor noastre", a adaugat Mihai Razvan Ungureanu.

USL solicita convocarea Parlamentului in sesiune extraordinara, joi si vineri, pentru suspendarea din functie a presedintelui Traian Basescu.

×