x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Nicușor Dan s-a făcut băiat mare. USB devine USR

Nicușor Dan s-a făcut băiat mare. USB devine USR

de Georgiana Ionita    |    22 Aug 2016   •   11:30
Nicușor Dan s-a făcut băiat mare. USB devine USR
Sursa foto: LIVIU SOVA / AGERPRES FOTO

Noua formațiune politică a lui Nicușor Dan a avut IERI primul congres, organizat în grabă cu ușile închise la un hotel din București. Uniunea Salvați România, rezultată din fuziunea partidelor Uniunea Salvați Bucureștiul, Uniunea Salvați România și Uniunea pentru Codlea, are drept ținte 10% din alegerile parlamentare și un cuvânt de spus în formarea Guvernului.

Congresul noului USR s-a ținut departe de ochii presei, una dintre temele abordate fiind organizarea filialelor din ţară. “Are două componenete, are o componentă formală, de fuziune a celor trei partide, şi are o componentă de organizare internă, referitor la extinderea în teritoriu, sunt chestiuni care sunt interne", a motivat Nicușor Dan. Potrivit liderului fondator, Uniunea Salvați România ar fi deja la al patrulea congres, toate fără accesul presei. "La noi e al patrulea congres la USB, toate au fost închise pentru că este şi un efort de organizare pe care nu ni-l permitem acum, dacă e să-l facem deschis, cu ordinea oamenilor care iau cuvântul, cu toate. Nu avem energie pentru asta acum", a declarat Nicuşor.

M10 iese la atac

În urmă cu mai puțin de o lună Nicușor Dan anunța că USR se grăbește să aibă acest congres pentru ca cele trei partide să fuzioneze până în alegerile parlamentare. “Excludem riscul ca cei care au obţinut mandatele de consilieri USB să îşi piardă mandatele. Este foarte posibil ca actuala structură de conducere a USB să conducă USR. Vrem ca numirea Guvernului să depindă de mandatele noastre. Vrem să fim o sperietoare pentru Guvern ca dacă nu îndeplineşte ceea ce şi-a asumat să îi retragem sprijinul'', declara Nicușor. Apariţia USR a stârnit reacţii şi în M10. “USR nu face alianţe ci doar absoarbe partide mici. Au dat Capitala pe mâna PSD pentru că nu au colaborat”, a atacat Ioana Constantin, preşedintele M10 după retragerea Monicăi Macovei. Partidul lui Nicuşor refuză alianţele dintr-un calcul pur electoral. O alianţă cu un partid ar creşte pragul electoral de la 5% la 8%.

Noul USR are sediul oficial pe strada Muncii din Vaslui, la domiciliul iubitei lui Nicuşor Dan

×