x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Olguţa Vasilescu: Iohannis - un fan cu ştate vechi al preşedintelui Băsescu

Olguţa Vasilescu: Iohannis - un fan cu ştate vechi al preşedintelui Băsescu

de Agerpres    |    23 Aug 2014   •   12:55

Vicepreşedintele PSD Olguţa Vasilescu afirmă, într-o declaraţie de presă difuzată sâmbătă, că prezidenţiabilul ACL Klaus Iohannis se dezvăluie românilor 'drept un fan cu ştate vechi al preşedintelui Băsescu', între cei doi existând 'o legătură politică şi electorală de peste un deceniu'.

'Dacă dezvăluiri de tipul vizitei lui Klaus Werner Iohannis în Vila Lac 3 au reuşit, într-o anumită măsură, să ne surprindă pe noi toţi, pe măsură ce apar informaţii suplimentare despre apropierea dintre prezidenţiabilul ACL şi preşedintele Traian Băsescu tindem să trecem pe lângă ele fără să le observăm. Mă refer aici, în primul rând, la declaraţia conform căreia dl. Klaus Iohannis l-a votat încă din 2004 pe Traian Băsescu pentru preşedinţie. Această informaţie ne arată nouă, celor neiniţiaţi, că prezidenţiabilul Iohannis era încă de pe atunci 'cu Naşu' în suflet', toate celelalte întâlniri şi discuţii reuşind doar să confirme că între dl. Băsescu şi Klaus Iohannis există o legătură politică şi electorală de peste un deceniu. Din 2004 şi până în prezent domnul Iohannis i-a tot cântat pe la ferestre preşedintelui Băsescu', susţine Olguţa Vasilescu.

Ea aminteşte de 'repetatele tentative' ale primarului Klaus Iohannis de a-l declara cetăţean de onoare al municipiului Sibiu pe Traian Băsescu şi 'şuetele privind proiecte politice comune'.

'Fie că ne referim la repetatele tentative de a-l declara cetăţean de onoare al municipiului Sibiu pe Traian Băsescu, fie la şuetele privind proiecte politice comune, dl. Iohannis se dezvăluie românilor drept un fan cu ştate vechi al preşedintelui Băsescu. Pentru ca acest cerc al prieteniilor de peste ani să se închidă, dl. Băsescu ne-a anunţat deja că în turul 2 al prezidenţialelor îl va vota pe Klaus Iohannis. Vot pentru vot, dinte pentru dinte. Între timp, sigur, candidatul ACL se jură că nu minte, dar l-am prins cu votu-n gură, căci declaraţia referitoare la votul din 2004 a fost spusă chiar de tăcutul, în rest, Klaus Werner Iohannis', menţionează Olguţa Vasilescu.

În opinia vicepreşedintelui PSD, 'problema domnului Iohannis' este aceea 'că minte chiar atunci când încearcă să ne convingă că nu ne minte'.

'Nu poţi şterge cu buretele un trecut comun, doar pentru că tu vrei să ascunzi, în următoarele două luni, că îl admiri pe Traian Băsescu. Fiţi bărbat, domnule Iohannis, şi recunoaşteţi că vreţi voturile lui Traian Băsescu, dar până atunci speraţi să-i minţiţi în continuare pe români că nu sunteţi cu toţii, laolaltă în ACL, cu 'Naşul în suflet!'', afirmă Olguţa Vasilescu.

×