x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta: Moțiunea de cenzură ar putea fi un lucru folositor dacă se dezbat teme importante; acum nu există Opoziție

Ponta: Moțiunea de cenzură ar putea fi un lucru folositor dacă se dezbat teme importante; acum nu există Opoziție

04 Mai 2015   •   13:42
Ponta: Moțiunea de cenzură ar putea fi un lucru folositor dacă se dezbat teme importante; acum nu există Opoziție

Moţiunea de cenzură ar putea fi un lucru într-adevăr folositor dacă se vor dezbate teme importante, a afirmat, într-un interviu acordat AGERPRES, prim-ministrul Victor Ponta, subliniind însă că, dacă acest demers va fi doar un şir de insulte şi de acuzaţii, nu va răspunde la ele.

În opinia sa, în acest moment nu există o Opoziţie în România, adică o alternativă la Guvernul actual.

''O moţiune de cenzură este întotdeauna un lucru serios sau ar trebui să fie, este instrumentul principal al Opoziţiei, se depune o dată într-o sesiune parlamentară şi cu siguranţă că şi în această sesiune, chiar dacă s-a anunţat în februarie, după aceea în martie, în aprilie, în mai, până la sfârşitul lui iunie o vor depune. Bazându-mă pe ceea ce s-a întâmplat şi se întâmplă practic în fiecare săptămână şi la voturile şi din Camera Deputaţilor şi din Senat, majoritatea care susţine actualul Guvern este o majoritate stabilă, aşa încât cred că moţiunea de cenzură ar putea fi un lucru într-adevăr folositor dacă se vor dezbate nişte teme importante'', a precizat premierul.

El a afirmat că, în cazul în care Opoziţia va apela doar la insulte şi acuzaţii, în locul unei dezbateri pe lucruri concrete - Cod fiscal, legea achiziţiilor -, va refuza să răspundă la acestea.

''Dacă va fi doar un şir aşa de insulte şi de acuzaţii, eu unul n-o să răspund la ele, pentru că am trăit zece ani, toţi, nu doar eu, am trăit cei zece ani, 2004 - 2014, într-un scandal şi o ceartă nesfârşită. După noiembrie, după decembrie, după instalarea la Cotroceni a preşedintelui Iohannis, din punctul meu de vedere am intrat într-o normalitate, în sensul în care nu suntem întotdeauna de acord cu tot, dar putem să discutăm, să găsim lucruri comune, putem să nu ne dăm în cap sau să ne criticăm doar pentru că suntem din alt partid. Nu ştiu cum se va desfăşura. Eu vă spun cum înţeleg eu: vor fi lucruri concrete, Opoziţia va spune 'uite, noi facem altfel decât face Guvernul Ponta', sigur că o să răspund. La ceartă şi scandal nu o să răspund'', a declarat Victor Ponta.

Potrivit premierului, în prezent, nu există Opoziţie în sensul de alternativă la actualul Executiv.

''Realitatea este următoarea: în acest moment, şi o spun cu toată răspunderea şi nu ştiu dacă se supără sau nu colegii mei, nu există Opoziţie. Prin Opoziţie eu înţeleg o alternativă. Există Opoziţie în sensul că cineva ne ceartă tot timpul, dar nu există o alternativă. Există, e bun sau e rău, Guvernul Ponta, în partea cealaltă nu există nimic. Deci, care sunt lucrurile pentru care alternativa militează? Ce vreţi voi să faceţi cu Constituţia? Nu mai vreţi să o modificăm! Ce vreţi să faceţi cu TVA-ul? Nu mai vrem să-l reducem dacă l-aţi redus voi, dacă nu-l reduceaţi voiam noi! Adică, asta e, de fapt, situaţia politică actuală şi de asta la moţiune îmi e teamă că n-o să vorbim, pentru că nu există o alternativă la Guvernul actual, mi-e teamă că o să fie aşa, un şir lung de scandaluri tipice anilor trecuţi, la care eu nu o să răspund'', a mai spus Victor Ponta. 

×
Subiecte în articol: Victor Ponta