x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Preşedintele PSD: George Maior mi-a spus că nu este interesat de funcţia de prim-ministru

Preşedintele PSD: George Maior mi-a spus că nu este interesat de funcţia de prim-ministru

28 Aug 2016   •   22:16
Preşedintele PSD: George Maior mi-a spus că nu este interesat de funcţia de prim-ministru

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că în urma unei discuţii avute cu ambasadorul României în SUA, George Cristian Maior, a reieşit că acesta nu este interesat de funcţia de prim-ministru şi respinge categoric orice dezbatere pe această temă.

"M-am întâlnit cu George Maior cam acum zece zile. Miercuri seara. A venit la mine, a vrut să ne vedem, nu ne-am mai văzut demult. Printre altele a ţinut să-mi spună - pentru că s-au tot vehiculat aceste zvonuri - că nu este interesat de aşa ceva şi că eu am toată susţinerea lui, ca şi preşedinte al partidului, şi că mă va susţine moral - pentru că nu poate să facă altceva, este ambasador al României. Deci, nu este interesat de funcţia de prim-ministru şi respinge categoric orice discuţie pe tema asta", a precizat Dragnea, la Antena 3.

Pe de altă parte, el a subliniat că, în cazul în care PSD şi ALDE vor forma majoritatea parlamentară în urma alegerilor, premierul va fi unul social-democrat.

"Eu accept riscuri, nu mă dau înapoi, dar nu voi accepta execuţii. (...) În momentul în care vom avea rezultatul alegerilor, dacă noi şi ALDE vom putea constitui majoritatea, vom merge împreună la Cotroceni şi vom prezenta într-un mod constituţional, preşedintelui României, o variantă de prim-ministru. Este foarte greu să cred că preşedintele României nu va respecta Constituţia. Dar am tot auzit: "şi dar dacă...". Noi tot nu cedăm. Adică majoritatea va rămâne aceeaşi. Şi eu cred că preşedintele României nu ar dori să arunce ţara, în plină iarnă, într-o criză politică fără temei. Repet: vorbim de un premier de la PSD. Nu spun că voi fi eu sau că va fi Ponta sau că va fi alt nume", a declarat Liviu Dragnea. www.agerpres.ro

×