x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Procurorii dau târcoale afacerii Belina - Tel Drum

Procurorii dau târcoale afacerii Belina - Tel Drum

de Marius Gîrlașiu    |    19 Sep 2017   •   11:27
Procurorii dau târcoale afacerii Belina - Tel Drum
Sursa foto: DIANA OROS

Fostul premier şi lider al PSD Victor Ponta a fost audiat, ieri, la Direcţia Naţională Anticorupţie, în dosarul privind afacerile societăţii Tel Drum, acelaşi în care procurorii anticorupţie l-au audiat miercurea trecută şi pe fostul premier Sorin Grindeanu, susţin surse apropiate anchetei.

Deputatul Victor Ponta a dat declaraţii mai bine de patru ore în faţa procurorilor anticorupţie, însă la ieşirea din sediul DNA a refuzat să ofere detalii despre dosarul în care a fost audiat. El a spus doar că a fost audiat în calitate de martor. Surse judiciare susţin că audierea lui Ponta ar avea legătură cu dosarul în care a fost audiat şi fostul premier Sorin Grindeanu, miercurea trecută. ”Eu ştiu cel mai bine, pe pielea mea, diferenţa între politică şi justiţie. În politică ne batem, dar nu ne batem cu dosare. Deci, nu am niciun fel de dorinţă, nici nu mă ocup cu denunţuri, delaţiuni, am fost chemat ca martor. Am spus ceea ce ştiu. Eu nu duc bătălia politică cu arme judiciare, că s-a dus împotriva mea bătălia politică cu arme judiciare. Şi nu mi-a plăcut. Ce mie nu-mi place, altuia nu-i fac"”, a spus Victor Ponta la ieşirea din sediul DNA.

Ce a vrut să afle DNA

Surse judiciare susţin că procurorii anticorupţie au cerut detalii despre o Hotărâre de Guvern din 27 noiembrie 2013, prin care Cabinetul Ponta a trecut Lacul Belina în proprietatea CJ Teleorman. Victor Ponta a declarat, recent, că în perioada în care era premier, Liviu Dragnea i-a cerut să treacă Lacul Belina din administraţia Apelor Române în proprietatea CJ Teleorman, însă el nu ştia că lacul va ajunge, ulterior, în proprietatea Tel Drum. “Domnul Dragnea mi-a cerut, a făcut de altfel hârtia pentru Guvern, pentru trecerea acelui lac la Consiliul Judeţean Teleorman. Eu am aflat acum din presă şi înţeleg că aşa este adevărat, cred că nu-i o minciună, că acel lac a ajuns la Tel Drum. Sigur că m-am enervat. Că nu mi-a zis că ajunge la Tel Drum, mi-a zis că ajunge la poporul teleormănean. E şi semnătura mea acolo. Normal, după ce semnează toţi ceilalţi miniştri, semnează şi prim-ministrul”, a povestit Ponta, într-un interviu online. Fostul lider PSD a mai spus că el personal are convingerea că SRI şi DNA ştiau totul despre Tel Drum, însă Liviu Dragnea a beneficiat de o „anumită protecţie” din partea acestor instituţii. Săptămâna trecută, fostul premier Sorin Grindeanu a dat şi el cu subsemnatul la DNA, timp de peste trei ore, precizând că audierea sa nu a avut legătură cu dosarul DNA privind imobilele din Timişoara. "Aşa cum v-am spus, sunt lucruri pe care pot să le declar şi altele pe care nu pot să le declar. Nu vreau şi nu pot să dau amănunte din acest dosar. Eu cred că am fost clar: calitatea mea este cea de martor. Am spus adevărul şi ceea ce ştiam eu", a spus fostul prim-ministru.

HG 943/2013, prin care Lacul Belina ajungea în proprietatea CJ Teleorman era semnată de premierul Viorel Ponta şi contrasemnată de vicepremierul Liviu Dragnea, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, la acea vreme.

×
Subiecte în articol: liviu dragnea tel drum