x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PSD, PPUSL și USR și-au suspendat campaniile electorale

PSD, PPUSL și USR și-au suspendat campaniile electorale

de Ion Alexandru    |    16 Noi 2020   •   08:38
PSD, PPUSL și USR și-au suspendat campaniile electorale

Trei formațiuni politice au anunat, ieri, că renunță la acțiunile electorale programate în perioada următoare, aferente alegerilor parlamentare care vor avea loc pe data de 6 decembrie, în semn de solidaritate cu victimele tragediei de la Piatra Neamț. Primul partid care a făcut acest anunț este PSD, care, prin vocea președintelui Marcel Ciolacu, a precizat că, “în acest moment, prioritar este ca supraviețuitorii tragediei de la Piatra Neamț să aibă parte de îngrijiri medicale. Sunt în contact permanent cu autoritățile județene și știu că s-au găsit soluții pentru ca activitatea medicală să continue în siguranță la Spitalul Județean din Piatra Neamț, iar secția ATI distrusă în incendiu să fie refăcută în regim de urgență”. Ciolacu a adăugat că a discutat cu toți colegii săi și a decis suspendarea oricărei acțiuni de campanie electorală din respect pentru această imensă tragedie. “Toți decidenții politici au obligația, în acest moment, să se ocupe exclusiv de sănătatea oamenilor, nu de alegeri”, a declarat președintele PSD.

La scurt timp, Partidul Puterii Umaniste (Social-Liberal) a anunțat, la rândul său, că, din cauza tragediei de la Piatra Neamț, formațiunea a anulat acțiunea de ieri, prin care urma să fie anunțat programul politic pentru perioada 2021-2023. “În fapt, toate acțiunile electorale preconizate pentru această perioadă sunt anulate. Umaniștii transmit condoleanțe familiilor îndoliate”, se arată într-un comunicat de presă.

Același lucru se întâmplă și la Alianța USR-PLUS, care a făcut cunoscut faptul că, din respect pentru victimele de la Piatra Neamț, a fost suspendată orice activitate electorală. “Sincere condoleanţe familiilor celor care şi-au pierdut viaţa în incendiul de la spitalul din Piatra Neamţ”, arată USR-PLUS.

×