x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Reuniune în Delta Dunării a premierilor din România, Moldova, Georgia, Slovacia, Cehia şi Serbia

Reuniune în Delta Dunării a premierilor din România, Moldova, Georgia, Slovacia, Cehia şi Serbia

de Agerpres    |    21 Iun 2014   •   22:44
Reuniune în Delta Dunării a premierilor din România, Moldova, Georgia, Slovacia, Cehia şi Serbia

La invitaţia premierului Victor Ponta, în perioada 20-22 iunie, omologii săi din Republica Moldova, Iurie Leancă, şi din Georgia, Irakli Garibashvili, Robert Fico din Slovacia, Bohuslav Sobotka din Cehia, Alexandar Vucic din Serbia vor participa la o reuniune în Delta Dunării, informează un comunicat de presă al Executivului.

Potrivit documentului, reuniunea va permite un schimb de vederi informal privind subiecte de actualitate de pe agenda europeană şi regională, în special evoluţiile din vecinătatea estică.

"Obiectivul principal al reuniunii este coordonarea poziţiilor, discutarea evoluţiilor recente din cadrul Parteneriatului Estic şi modul concret în care statele membre UE susţin parcursul european al ţărilor partenere. Va fi salutată pregătirea pentru semnarea Acordului de Asociere şi a celui de comerţ liber cu R. Moldova şi Georgia, la 27 iunie a.c., şi vor fi discutaţi şi paşii de implementare", precizează sursa citată.

×
Subiecte în articol: delta dunării Victor Ponta