x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Silaghi (ALDE), despre guvernul Cioloș: „Este mai mult decât tehnocrat, este de-a dreptul birocrat”

Silaghi (ALDE), despre guvernul Cioloș: „Este mai mult decât tehnocrat, este de-a dreptul birocrat”

05 Mar 2016   •   19:09
Silaghi (ALDE), despre guvernul Cioloș: „Este mai mult decât tehnocrat, este de-a dreptul birocrat”

Deputatul ALDE Ovidiu Silaghi, fost ministru al Transporturilor, a declarat sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că a constatat că guvernul condus de Dacian Cioloş "este mai mult decât tehnocrat, este de-a dreptul birocrat".

"România, teoretic, acum s-ar putea afla într-o fază benefică de absorbţie a fondurilor europene, pentru că se suprapune vechiul ciclu financiar, acel N+3, cu noul ciclu financiar. Am aflat cu surprindere că masterplanul general de transport pentru România, care asigura cea mai mare absorbţie a fondurilor europene din actualul ciclu financiar, nici măcar n-a fost discutat încă în Guvern, cu toate că Guvernul Ponta l-a negociat cu Bruxellesul. Acest masterplan general de transporturi necesită o lege în cadrul guvernului. Ideea nu este neapărat de a avea un masterplan, ci de a-l implementa. Lipsa unui masterplan ne blochează în a accesa fonduri din ciclul financiar actual", a declarat Silaghi.

Deputatul a precizat că există riscul să se piardă fonduri şi pentru proiectele fazate întrucât Guvernul nu alocă bani pentru finalizarea acestora, astfel că riscă să nu se termine până la finalul lunii iunie.


Sursa: AGERPRES 

×