x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tăriceanu și-a propus să amelioreze Justiţia

Tăriceanu și-a propus să amelioreze Justiţia

de Marius Gîrlașiu    |    13 Oct 2015   •   11:29
Tăriceanu și-a propus să amelioreze Justiţia
Sursa foto: Adrian Manolache

După discursul împotriva procurorilor şi a colaborării DNA cu SRI, avut în plen la moţiunea de cenzură, Călin Popescu Tăriceanu şi-a propus să “amelioreze funcţionarea Justiţiei”. Senatorii au creat deja un Grup de lucru cu acest obiectiv nobil.

Ideea lui Tăriceanu de a înfiinţa un Grup de lucru care să vină cu propuneri concrete pentru “ameliorarea” Justiţiei a fost aprobată ieri în şedinţa Biroul Permanent. “La propunerea preşedintelui Senatului, am aprobat înfiinţarea Grupului de lucru pentru identificarea soluţiilor legislative privitoare la ameliorarea funcţionării Justiţiei”, a anunţat vicepreşedintele Senatului, Ioan Chelaru. Săptămâna aceasta grupurile parlamentare îşi vor alege reprezentanţii în Grupul de lucru, iar prima şedinţă va avea loc pe 29 octombrie. Forul proaspăt înfiinţat va veni cu iniţiative “pe care să le punem în practică astfel ca Justiţia să funcţioneze cât mai aproape de parametrii şi de nevoile societăţii”, a mai spus Chelaru. 


Călin Popescu Tăriceanu este şi “părintele” Comisiei pentru evaluarea democraţiei, înfiinţată la Senat în această sesiune parlamentară. “Unele componente ale autorității judecătorești s-au remarcat prin transformarea a actului de justiție în armă politică, prin abuzuri rămase nesancționate, care se perpetuează din cauza lipsei oricărui control din partea celorlalte puteri”, avertiza preşedintele Senatului la dezbaterea moţiunii de cenzură.

×