x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Colaborare între Guvernul României și UNICEF pentru bunăstarea copiilor

Colaborare între Guvernul României și UNICEF pentru bunăstarea copiilor

21 Mai 2019   •   16:07
Colaborare între Guvernul României și UNICEF pentru bunăstarea copiilor

Ministerul Muncii și Justiției Sociale și Ministerul Afacerilor Externe au semnat, în numele Guvernului României, un nou parteneriat cu Reprezentanța UNICEF pentru protecția copiilor din țară și la nivel internațional. Documentul stabilește obiectivele colaborării dintre cele două părți până în 2022 și urmărește promovarea drepturilor minorilor în lume, prin schimburi de bune practici și expertiză, dezvoltate în România în ultimii 30 de ani.

“Bunăstarea copiilor  și respectarea drepturilor lor sunt printre  cele  mai   importante obiective   ale   noastre,   pentru   realizarea   cărora   vom   continua colaborarea   cu   toți partenerii noștri, organizații naționale  și internaționale. Continuarea parteneriatului cu UNICEF poate contribui, atât la îmbunătățirea incluziunii sociale a tuturor copiilor, cu un accent special pe cei provenind din grupuri vulnerabile  și a condițiilor care favorizează realizarea drepturilor copilului, cât  și la promovarea experienței României în domeniul protecției  și promovării drepturilor copilului la nivel internațional” a declarat Marius Budăi, ministrul Muncii  și Justiției Sociale.

 

Măsuri împotriva discriminării și a violenței

Prin intermediul campaniilor de informare și sensibilizare a opiniei publice se intenționează atât prevenirea discriminării și a violenței împotriva copiilor, cât și îmbunătățirea modului în care aceștia sunt îngrijiți.

„Progresele făcute de România în ultimii treizeci de ani în ceea ce priveşte promovarea și respectarea drepturilor copilului sunt semnificative, fapt care creează oportunitatea de a identifica şi de a împărtăşi cu alte ţări experienţa pozitivă şi modelele de succes ale României. În același timp, sunt încă mulţi copii care au nevoie de sprijin pentru a putea creşte într-un mediu familial şi pentru a se dezvolta sănătos  și armonios. De aceea, parteneriatul România – UNICEF va implica toți actorii-cheie – Guvernul  și Parlamentul României,   autorităţi   centrale   și   locale,   parteneri   din   domeniul   privat   şi   non-guvernamental, mass-media şi UNICEF, pentru a dezvolta şi implementa în România cele mai   bune   programe   și   modele   care   să   asigure   accesul   tuturor   copiilor la educaţie timpurie, la şcoală  și la liceu, la servicii medicale şi de protecţie de calitate”, a spus Pieter Bult, reprezentantul UNICEF în România.

UNICEF va continua să colaboreze cu autoritățile centrale și locale pentru a efectua studii și analize asupra situației minorilor, astfel încât implementarea politicilor publice destinate copiilor și familiilor, mai ales în situațiile vulnerabile, să se bazeze pe date concrete. Fondurile alocate de organizație în acest program se ridică la peste 20 milioane de dolari.

×