x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Site de monitorizare a activității culturale, cu arhivă din 1990

Site de monitorizare a activității culturale, cu arhivă din 1990

de George Hălărescu    |    17 Ian 2018   •   13:42

Cei interesaţi de activităţile culturale au acum la dispiziţie un nou instument digital prin intermendiul căruia pot accesa date despre spectacole, concerte, muzee, biblioteci ori cinematografe, la nivel naţional. Institutul Național pentru Cercetare și Formare Culturală (INCFC) a lansat, astăzi, platformă online CULTURADATA/INTERACTIV.

Pagina de interent ne furmizează grafice, tabele, cifre, hărți, date statistice care reflectă distribuția națională, regională și județeană a instituțiilor publice de cultură de pe teritoriul României. Totodată, platforma ne mai pune la dispoziţie și numărul celor care participă la activităţile culturale.

Astfel, o persoană care doreşte să compare numărul persoanelor care au vititat, în 2015, muzeele din Bucureşti, cu numărul celor care au vizitat muzeele din Cluj-Napoca o pot face din câteva click-uri la aderesa www.culturadata.ro/intereactiv.

Opera, teatru, filarmonica, spectacolele și concertele, muzeele, bibliotecile ori cinematografele, toate formele de manifestare culturală se regăsesc în această platformă on-line, care cartografiază sectorul cultural la nivel național. Informațiile sunt arhivate pe ani, începând din anul 1990.

Platforma va urma să fie îmbogățită periodic cu date, hărți, secțiuni cu noi informații, în funcție  de opțiunile utilizatorilor.

INCFC este singurul institut național care are ca obiective studierea, cercetarea și furnizarea de date statistice pentru domeniul culturii, precum și formarea continuă a celor care aleg o carieră în sectorul cultural.

În 2016, au avut loc 981 de reprezentații artistice în județul Timiș, în timp, ce la Suceava au fost înregistrați 131.903 de cititori activi la bibliotecile din județ.

×
Subiecte în articol: site monitorizare culturala