x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Taxă de 100 de lei/zi pentru cei care comercializează suveniruri, cu ocazia sărbătorilor, în Bucureşti

Taxă de 100 de lei/zi pentru cei care comercializează suveniruri, cu ocazia sărbătorilor, în Bucureşti

22 Noi 2017   •   15:53
Taxă de 100 de lei/zi pentru cei care comercializează suveniruri, cu ocazia sărbătorilor, în Bucureşti

Tariful de participare pentru comercializarea produselor specifice şi a suvenirurilor, cu ocazia sărbătorilor tradiţionale româneşti, pe amplasamente aparţinând domeniului public al Municipiului Bucureşti, va fi de 100 lei/zi, conform unui proiect de hotărâre adoptat, miercuri, de consilierii generali ai Capitalei. 

"Tariful se va încasa de către Primăria Municipiului Bucureşti în baza acordului eliberat de Administraţia Străzilor Bucureşti şi se constituie venit la bugetul Municipiului Bucureşti", prevede proiectul, care modifică şi completează HCGMB 118/2004 privind exercitarea activităţii de comercializare pe principalele reţele stradale. 

De asemenea, a fost aprobat Regulamentul privind soluţionarea cererilor şi stabilirea condiţiilor pentru comercializarea produselor specifice şi a suvenirurilor cu ocazia sărbătorilor tradiţionale româneşti. Prevederile acestuia se aplică persoanelor fizice autorizate, persoanelor juridice, întreprinderilor individuale şi familiale, producătorilor direcţi, organizaţiilor şi fundaţiilor care desfăşoară activităţi comerciale pe amplasamente aparţinând domeniului public al Municipiului Bucureşti. Cererile vor fi depuse la Registratura Primăriei Municipiului Bucureşti sau la Administraţia Străzilor Bucureşti. 

Comercializarea produselor se va face pentru o perioadă de cel mult zece zile/eveniment. 

"Având în vedere numărul în creştere al evenimentelor publice desfăşurate în municipiul Bucureşti cu ocazia sărbătorilor tradiţionale româneşti, este necesară luarea de măsuri prin care să fie asigurată respectarea prevederilor actelor normative în vigoare privind protecţia mediului ambiental, folosirea corespunzătoare a locurilor publice, exercitarea activităţii de comercializare cu respectarea prevederilor legale şi asigurarea ordinii şi liniştii publice", se arată în expunerea de motive, semnată de primarul general, Gabriela Firea. 

Se menţionează că, în prezent, participanţii la aceste evenimente plătesc "o sumă modică", reprezentând taxa pentru ocuparea domeniului public. AGERPRES

×