x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social TVR 1 a fost lider de audienţă în timpul meciului România - Polonia

TVR 1 a fost lider de audienţă în timpul meciului România - Polonia

12 Noi 2016   •   15:11
TVR 1 a fost lider de audienţă în timpul meciului România - Polonia

TVR 1 a fost lider de audienţă cu meciul de fotbal România - Polonia (0-3), disputat vineri, la Bucureşti, în preliminariile Cupei Mondiale 2018. Partida a fost urmărită de peste 2,5 milioane de telespectatori, informează un comunicat citat de Agerpres. 

Şi emisiunea "Repriza a treia" de după meci a menţinut TVR 1 pe primul loc în topul audienţelor. 

Românii au urmărit în număr mare confruntarea dintre cele două echipe, transmisă în direct de pe Arena Naţională la TVR 1, TVR HD şi TVR+. Partida a adus din nou TVR 1 pe prima poziţie în topul audienţelor, principalul post al Televiziunii Române adunând în faţa micilor ecrane peste două milioane şi jumătate de telespectatori pe intervalul de difuzare a meciului, mai mult decât dublul cifrelor obţinute de postul clasat al doilea. 

Întâlnirea România - Polonia, comentată de Marian Olaianos şi Emil Hossu-Longin, a fost, totodată, şi cel mai vizionat meci transmis de TVR în anul 2016. În medie, 2.525.000 de români au stat cu ochii pe televizor vineri seara, TVR 1 înregistrând, pe intervalul orar 21,47-23,40, un rating mediu de 14,1% şi o cotă medie de piaţă de 31,9% la nivel naţional. TVR 1 s-a situat, astfel, pe prima poziţie în clasamentul audienţelor de vineri seara. 

În ceea ce priveşte publicul din mediul urban, partida a fost urmărită de 1.508.000 de telespectatori, dintre care 679.000 reprezintă targetul comercial. Cel mai urmărit moment al meciului s-a înregistrat la ora 22,22, când nu mai puţin de 3.068.000 de români aşteptau golul egalării.

Şi emisiunea "Repriza a treia" ce a urmat meciului, cu Cristian Mîndru, Mihai Stoichiţă, Ovidiu Ioaniţoaia şi Marius Mitran, cuprinzând analize, comentarii, dar şi toate reacţiile la cald, a menţinut TVR 1 pe primul loc la audienţă. Programul difuzat în intervalul 23:52 - 0:23 a fost văzut de o medie de 772.000 de telespectatori la nivel naţional, iar la nivel urban de 457.000 de telespectatori.

Întâlnirea 'tricolorilor' cu cel mai puternic adversar din grupa E de calificare a beneficiat de o transmisie de top a Televiziunii Române, cu 13 camere full HD, la care au lucrat aproximativ 150 de oameni. 

Interesul la nivel internaţional pentru această partidă a fost major, ea fiind difuzată în peste 30 de ţări din Europa, Asia şi Africa. De altfel, meciul România - Polonia, transmis în direct şi în exclusivitate de TVR, s-a jucat cu casa închisă. 

Următoarea întâlnire a naţionalei în calificările pentru Cupa Mondială FIFA Rusia 2018 va avea loc pe 26 martie, în compania Danemarcei, tot la Bucureşti. Din grupa E mai fac parte, alături de reprezentativa ţării noastre, naţionalele Armeniei, Kazahstanului, Danemarcei, Poloniei şi Muntenegrului.

Citeşte şi:

România-Polonia 0-3. Dezastru pe Arena Națională

Ce spune Christoph Daum despre înfrângerea cu Polonia

Suporteri polonezi şi români au fost reţinuţi de poliţişti în urma meciului de pe National Arena

×